24 / 04 / 2024

Sönmezoğlu'ndan Sığacık'a yeni proje!

Sönmezoğlu'ndan Sığacık'a yeni proje!

Seferihisar’da farklı noktalarda devam eden projelerinin bulunduğu söyleyen Sönmezoğlu A.Ş. yöneticisi Rıdvan Korkmaz Budak, yine Sığacık’ta martta yeni bir projeye başlamaya hazırlandıklarını ifade etti.



Şu an Seferihisar’da farklı noktalarda devam eden 170’e yakın konutun yer aldığı projelerinin bulunduğu bilgisini paylaşan Rıdvan Korkmaz Budak, yine Sığacık’ta martta yeri bir projenin startını vereceklerini aktardı.



Budak, 74 daire ile 4 dükkanın yer alacağı proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Kapalı otoparkından yüzme havuzuna, spor salonunda saunasına her şeyin yer alacağı niş bir proje. 18 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Güzelkent Seferihisar 3+1 dairelerden oluşacak. 4’er katlı 8 bloktan oluşacak. Izmir kent merkezindeki projeler standartına olacak.”


İZMİR’de gayrimenkul sektöründeki hareketliliği yeni kent merkezi olarak gösterilen Bornova-Bayraklı-Konak üçgenindeki projelerden görmek mümkün. Tamamlanan, devam eden ya da başlayacak olanlarla birlikte herkesin gözü neredeyse bu üçgende. Tabii, kent merkezinde bu yoğunluk kadar olmasa da kuzey ve güney aksında da hareketlilik yüksek. Bunlardan biri de Menderes-Seferihisar hattı. Özellikle İZBAN’ın bu güzergaha yönelmesi Menderes’te sektörü canlandı. Sönmezoğlu A.Ş. de bu bölgenin yapılaşmasında ve değerine değer katmasında öncü rol üstlenen firmalardan. Son dönemde Seferihisar’a yoğunlaşan şirketin gündeminde  İzmir  kent merkezi de var.



FARKLI YOL İZLEDİ


Sönmezoğlu A.Ş.’nin ikinci kuşak temsilcisi Rıdvan Korkmaz Budak’la hem Seferihisar’da martta başlayacakları ‘Güzelkent’ projesini, hem de gelecek planlarını konuştuk. Şirketin temellerinin 1987’de babası Sönmez Budak tarafından atıldığını söyleyen Budak, “Bugüne kadar kent merkezi yerine daha çok sahil beldelerini yatırım için seçtik. Ayrancılar, Özdere, Menderes, Ulukent’te projelerimiz oldu. Babam kalabalık şehir hayatını sevmediği için böyle bir strateji izledi. Şu ana kadar 3 binin üzerinde konut ürettik. Her yıl ortalama 300 konut yapıyoruz. Son dönemde de ağırlığımızı Seferihisar’a verdik. Özellikle İstanbul ve Ankaralıların rağbet gösterdiği bir yer” dedi.


NİŞ PROJE GELİYOR


Şu an Seferihisar’da farklı noktalarda devam eden 170’e yakın konutun yer aldığı projelerinin bulunduğu bilgisini paylaşan Rıdvan Korkmaz Budak, yine Sığacık’ta martta yeri bir projenin startını vereceklerini aktardı. Budak, 74 daire ile 4 dükkanın yer alacağı proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Kapalı otoparkından yüzme havuzuna, spor salonunda saunasına her şeyin yer alacağı niş bir proje. 18 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Güzelkent Seferihisar 3+1 dairelerden oluşacak. 4’er katlı 8 bloktan oluşacak. İzmir kent merkezindeki projeler standartına olacak.”


YENİ ROTA KENT MERKEZİ


Rıdvan Korkmaz Budak, yıllardır kent merkezinin dışında konut projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, “Şimdi sıra Izmir kent merkezinde. Güzelkent’in ardından rotamız kent merkezi. Bayraklı ve Narlıdere’de çalışmalarımız sürüyor. Bizim artık Izmir merkezde de olmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.


Bir ayda 13 bin 92 konut satıldı


TÜİK, yılın ilk ayına ilişkin konut istatistiklerini açıkladı. İlk göze çarpan, ocakta konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.9’luk gerilemesi. Ege’nin 8 kentinde ise düşüş yüzde 2.19 oranında. Geçen ay Ege'de 13 bin 92 konut satışı gerçekleşti. Aydın ve Manisa'nın dışında diğer 6 şehirde gerileme var. Aydın’da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlar yüzde 13 arttı. Kentte geçen ay 2 bin 90 konut satışı gerçekleşti. Ege’de en büyük düşüş ise Denizli’de oldu, Ocak 2015’e kıyasla yüzde 10’luk gerileme yaşandı. Hem Ege'de, hem Türkiye'de konut satışlarında yaşanan gerilemenin en büyük nedenlerinden biri faiz oranlarındaki artış. Ege Bölgesi özelinde Ocak 2015’e kıyasla geçen ay ipotekli satışlarda yüzde 16’lık gerileme var. Geçen ay 13 bin 92 konutun satıldığı Ege’de bunların 4 bin 369’u krediyle oldu. Bu veriye bakıldığında bu yıl sektörün kaderini bir yerde konut kredi oranları belirleyecek gibi görünüyor.


Hürriyet Ege




Geri Dön