19 / 04 / 2024

Sora Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Sora Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Halime Kutucu tarafından 30 bin TL sermaye ile 23 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.



Sora Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Halime Kutucu tarafından 30 bin TL sermaye ile 23 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu. 


Sora Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş konusu; 1) İnşaat ve tesisat konularında mühendislik, taahhüt, müşavirlik ve proje hizmetleri yapmak, bina inşa proje ihalelerine katılmak, 2) Şirket konusuna uygun olarak her türlü bayilikler almak, sıvı, katı, gaz veya elektrik ile çalışan her türlü ısıtma, soğutma ve havalandırma cihazların sanayide veya evlerde kullanılan alet ve malzemelerinin imalatını, ithalatını, ihracatını, montaj ve bakımını yapmak ve bu konularda proje hizmetleri sunmak. Şirket ; amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için; a-) Gerek yerli ve gerek yabancı, gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık yapabilir, şirket kurabilir, kurulmuş şirketlere iştirak edebilir.  b-) Şirketin amaç ve konusuna ulaşabilmesi için gerekli her nevi taşınır ve taşınmaz mallar alabilir, kiraya verebilir, kiralayabilir, taşınmaz üzerinde irtifak ve intifa ve sükna hakları tesis edebilir veya ettirebilir, bunları devren alabilir veya devir edebilir, taşınmaz mallar üzerinde ipotek tesis edebilir, depo ve satış mağazaları açabilir, icabında inşa eder, sanayi ve ticari yatırımları yapabilir,  c-) Şirketin amacı ile ilgili olarak marka, ihtira beratı, ustalık (Know-how) ve diğer mülkiyet hakları iktisap eder, bunların üzerinden lisans anlaşmaları yapar, bunları satar, şirketin çalışma konularında yurt içinde ve dışında her türlü etüt ve müşavirlik hizmetleri yapar veya başkalarına yaptırabilir.  d-) Şirketin konusuna giren işlerde mümessillikler, distribütörlükler ve bayilikler alabilir ve diğer şahıs ve kuruluşlara verebilir,  e-) Mevzuat hükümleri dahilinde konusu ile ilgili yurtdışında kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olabilir, yabancı sermaye ile işbirliği yaparak maksat ve amaca uygun yeni organizasyonlar yapabilir. f-) Şirketin konusu ile ilgili her türlü makine tesis ve cihazları ve yedek parçalarını alıp satabilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir, ithalat ve ihracatını yapabilir,  g-) Şirketi işleri için iç ve dış piyasada, gerçek ve tüzel kişiler ve bankalarla uzun, orta ve kısa süreli kredi sözleşmeleri akdedebilir. Şirket maksat ve konusunun gerçekleşmesi için ipotek karşılığında veya başkaca teminatlı veya teminatsız ödünç alabilir ayni ve şahsi teminat alabilir veya verebilir.  h-) Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.  



Geri Dön