19 / 04 / 2024

Sosyal donatı alanları konut satışlarını hızlandırıyor!

Sosyal donatı alanları konut satışlarını hızlandırıyor!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaptığı açıklamada sosyal donatıların konut satışlarını hızlandırdığını belirtti.




Konut projelerinde yer verilen sosyal donatılar satışlara olumlu yansıyor. Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, farklı gelir gruplarında olan alıcıların büyük bir bölümünün sosyal tesisleri olan konut projelerine ilgi gösterdiğini kaydediyor. Sezginsoy, sosyal alanlarda en çok çocuk oyun alanı ve spor tesislerinin talep edildiğini belirtiyor. 


Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, geliştirici firmaların kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri anketlerde, alıcıların sosyal donatıları olan konut projelerine daha fazla ilgi gösterdiğinin belirlendiğini kaydediyor. Farklı gelir grubundaki alıcı kitlelerin tamamının sosyal donatı talebi olduğunu ifade eden Sezginsoy, özellikle çocuk oyun alanı ve spor alanların en çok talep edilen sosyal tesisler olduğunu belirtiyor. Sezginsoy, yüzme havuzu, SPA, sauna gibi donatıların ise daha çok orta ve orta üst gelir grupları tarafından talep edildiğini söylüyor.


Sosyal donatıların çeşitliliğinin satışları hızlandırdığını belirten Sezginsoy, geliştiricierin bu konuda dikkat etmeleri gereken en önemli faktörün alıcılara olan maliyet olduğunu vurguluyor. Projenin planlanması döneminde sosyal tesislerin maliyet etkisinin iyi hesaplanması gerektiğini ifade eden Sezginsoy, aşırı yüksek fiyat taleplerinin alıcılarda rahatsızlık yarattığını belirtiyor. 




Geri Dön