28 / 03 / 2024

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Soyak Evostar'ı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Soyak Evostar'ı anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, görücüye çıkan Soyak Evostar'ın basın lansmanında kameraların karşısına geçti. Soyak Evostar lansmanını www.havadanemlakvideo.com ekibi izledi ve kaydetti...



Soyak Evostar basın lansmanını izlemek için tıklayın!

 

EMRE ÇAMLIBEL: DÜN GECE 23:00'E KADAR PROJENİN YÜZDE 5'İ SATILDI

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Soyak Evostar projesinin lansman toplantısında yaptığı konuşmada, görücüye çıkan Evostar'ın yüzde 5'inin önceki gece 23:00'e kadarki 3-4 saatlik süre içinde satıldığını açıkladı.

Sektörde 50. yılını kutlayan Soyak, İstanbulun hızla gelişen merkezlerinden Halkalıda Emlak Konut GYO ile birlikte hasılat paylaşımı yöntemi ile geliştirdiği 1000 konutlu Evostar projesini, Sait Halim Paşa Yalısında düzenlediği lansman toplantısı ile satışa çıkardı.  Stüdyo konutların fiyatının 81 bin lira olduğu projede metrekare fiyatları 2 bin 200 liradan başlıyor.

Ekonomik, tasarruflu, kullandığınız alanını alanın harcamasını üstlenebileceğiniz, almaya ve yaşamaya değer bir proje olarak değerlendirilen Evostar projesi, Soyakın Halkalıda satışına devam ettiği ikinci proje olarak vurgulanıyor.

Soyakın 50. yılında 4 farklı sektörde 1500 çalışanı ile yıllık 1 milyar liralık bir ciroya doğru yol aldığını belirterek sözlerine başlayan Soyak CEOsu Emre Çamlıbel, yeni projenin bir Soyak klasiği olduğunu kaydetti. İnsanların temizlik ve ısınmaya fazladan ödeme yapmayacağı, bir proje geliştirmeye dikkat ettiklerinin altını çizen Çamlıbel, Buradaki projeyi çevreci ve kullanılmayan kısma aidat ödememe fikri üzerine kurguladık. Bazı alanlarda sembolik, bazı alanlarda ise gerçekçi olarak çevreyi koruyan, enerjiyi tasarruf eden bir sistem kurduk. Örneğin bahçedeki düzenlemesinde daha az su kullanan bitkiler tercih edilirken sulama sistemi de az su kullanacak. Ortak alanların aydınlatması solar panellerle sağlanacak diye konuştu.

Evostar projesi ile Halkalıda yaptıkları konut sayısının 6 bine yükseleceğine dikkat çeken Çamlıbel, Projeyi iki yıl sonra teslim edeceğiz. İnsanlara ihtiyaç duydukları tüm imkanları ve gereksinimleri sağlayacağız. Tesisleri, cafeleri ve havuzları gibi her türlü sosyal imkanları mevcut olacak dedi.

Projede metrekare fiyatlarının yatırımcılara kazanç sağlaması için 2 bin 200 liradan başladığını dile getiren Çamlıbel, Stüdyo daireler 81 bin liradan başlayacak. Yani hayata yeni başlayan bir çifte 158 bin liraya 2+1 konut vereceğiz. Farklı segmentleri bir araya getirecek, isteyene 40 metrekare kendi bahçesi olan bahçe dubleksleri vereceğiz diye konuştu.

TOKİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANI ALİ SEYDİ KARAOĞLU: ATAKENT, ATAŞEHİRİ GEÇECEK

2004 yılında Halkalıyı geliştirmeye başladıklarını ve ilk hasılat paylaşımı yöntemi ile konut projesini Soyakın yaptığını belirterek sözlerine başlayan  TOKİ  Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu da son projenin yine Soyak tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Artık Halkalıda geniş projelerin gerçekleşeceği arsaların kalmadığını söyleyen Karaoğlu, Halkalı, önceden İstanbulun çöplüğü ile özdeş olduğu için kendini çok iyi anlatamamış bir bölge. Fakat biz 25 yıldan bu yana bölgeye yatırım yapıyoruz. Burası toplam 8 milyon metrekare yüzölçümüne sahip. Ataköy ve Ataşehirden daha çok gelecek vaat ediyor dedi.

İddialı bir söz olmakla beraber Atakentin 5 yıla kadar Ataşehiri geçeceği öngörüsünde bulunan Karaoğlu, Burada su anda metrekare fiyatları 2 bin lira civarında seyrederken Ataşehirde bu rakam 5-6 bin lira civarından seyrediyor. Ataşehirin Finanskent ile bir geleceği var. Fakat yeni ismi Atakent Mahallesi olan halkalı, bir kelebeğin iki kanadının ortasında yer alıyor. Karayollarının kesişiminde olması, havalimanına yakınlığı, Tema Parkın inşası, bölgeye gelecek olan sağlık yatırımları, lüks konut projeleri, stadyum ve hastaneler yakın gelecekte bölgenin değerini çok daha yukarıya taşıyacak diye konuştu.

EMLAK KONUT GYO, KENT SİLUETİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bu zamana kadar TOKİnin 500 binden fazla konut yaptığı için artık kentin siluetine dönük çalışmalar yaptıklarına değinen Karaoğlu, Artık bu konuya daha fazla hassasiyet göstereceğiz dedi.

Son dönemlerde özellikle gelişme aksında yer alan projeler için kentin siluetini şekillendirecek çalışmalara da başladıklarını açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurumda, yeni başlayan bir aylık bir çalışmadan söz etti.

Arsaların güneş görmeleri, eş yükselti eğrileri, kot farkı, ön görünüm, dış cephe boyaları gibi bir çok konuyu bir araya getirerek siluet çalışmalarına start verdiklerini belirten Kurum, Çalışma kapsamında Ataşehirde 5 yerli, bir Amerikalı olmak üzer 6 firma ile proje geliştiriyoruz. Bundan sonra imar planları ile ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelecek direktiflere uygun olarak proje geliştireceğiz. Arsa ihalelerinde firmalara yapacakları konut sayısını, blok yüksekliklerini, eş yükselti eğrilerini deklare edecek ve bunlara uymalarını sağlayacağız. Yani artık Emlak Konut ile birlikte hasılat paylaşımı ile proje gerçekleştiren firmalar, bölgenin siluetine uyun projeler geliştirmek zorunda olacaklar dedi.

Kurum, yeni geliştirilmekte olan bölgelerden sonra zamanla bunun kentin diğer bölgelerine de sirayet edeceğini dile getirdi.

Hüseyin Belibağlı / emlakkulisi.com


Geri Dön