29 / 03 / 2024

Soyak Holding’in yeşil yakalı çalışanlar etkinliği 23 Mayıs'ta gerçekleşti!

Soyak Holding’in yeşil yakalı çalışanlar etkinliği 23 Mayıs'ta gerçekleşti!

Soyak Holding’in Sürdürülebilir Yaşam Yaklaşımı çatısı altında hayata geçirdiği gönüllülük projesi ‘Yeşil Yakalı Çalışan’lar, 23 Mayıs Cumartesi Günü bisiklet turu etkinliğinde bir araya geldi.



Sürdürülebilir yaşam için düzenlenen bisiklet turu etkinliği; Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel ve Soyak Holding yöneticilerinin katılımıyla ‘doğaya saygı’ mesajı verdi. Kurumsal kültürü sürdürülebilirlik üzerine inşa edilen Soyak,bu kapsamda benimsediği ilkeleri çalışanlarıyla yürüttüğü ortak projeleriyle de devam ettiriyor. 2000li yılların başından beri hayata geçirdiği bütün proje ve çalışmalarında sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen Soyak, çalışanlar nezdindeki projesini 2014 yılında ‘Yeşil Yakalı Çalışan’ olarak başlattı. Yeşil Yakalı Çalışan olabilmek için gönüllü olarak bir iyi niyet bildirgesi imzalayan 75 Soyak çalışanı, gerek iş gerekse özel yaşamında doğayı korumaya yönelik sorumlulukları yerine getirerek bildirgeye taahhüt ediyorlar. Asansör kullanımını azaltmak, geri dönüşümlü malzemeler kullanmaya özen göstermek, gereksiz yanan aydınlatmaları söndürmek gibi sorumlulukları içeren bildirge, çalışanları toplu taşıma araçlarını ve bisiklet kullanmayı tercih etmeye teşvik ediyor. 5 Haziran Çevre Günü ilk yılını tamamlayacak olan gönüllülük projesinin temsilcileri, doğaya saygı mesajıyla 23 Mayıs Cumartesi Günü Bostancı’dan Maltepe’ye 11 km’lik bir parkurda bisiklet turu etkinliğine katıldı.


Soyak’ın Yeşil Yakalı Çalışanlar bildirgesini imzalayan ilk proje gönüllüsü olan Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel, sürdürülebilir yaşam için bir araya gelen proje gönüllüleri ve bisiklet turu etkinliği için şunları söyledi: “Soyak, gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri çevreye ve toplum değerlerine saygılı çalışmalarla sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmak için hayata geçiriyor. Bu anlayışı hem çalışan arkadaşlarımız, hem de onların aileleriyle de paylaşarak sürdürülebilirlik konusunun sosyal hayata entegre olmasına da destek olmayı amaçlıyoruz. Bugün, Yeşil Yakalı Çalışanlarımız ile birlikte 11 km’lik bir parkuru tamamladık ve bisiklet pedallarını sürdürülebilir bir dünya için çevirdik. Amacımız, bisiklet kullanımının sağlık ve yeşil çevre için önemine dikkat çekmek. Hayatın her alanında olduğu gibi ulaşımda da enerjiyi verimli kullanmak, karbon ayakizini azaltmak için bisiklet kullanımını teşvik etmenin birçok kuruma örnek olmasını dileriz.“


Soyak Yeşil Yakalı Çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen bisiklet turu etkinliği; 23 Mayıs Cumartesi Günü saat 10.00’da Bostancı’dan hareketle başladı. 11 km’lik parkur bisikletlilerin saat 12.00’da Bostancı’ya dönüşüyle noktalandı. Soyak Holding CEO’su Dr.M. Emre Çamlıbel ve Yeşil Yakalı Çalışanlar parkur sonrası bir araya gelerek, keyifli bir sohbet zaman geçirdiler.


Geri Dön