25 / 04 / 2024

Soyak, İzmir'de yıl sonuna kadar 8 proje satışa çıkaracak!

Soyak, İzmir'de yıl sonuna kadar 8 proje satışa çıkaracak!

Gayrimenkul sektörünün önemli şirketlerinden Soyak, İzmir 'deki 3. projesi Soyak Optimum 'u satışa sundu. Soyak Holding CEO 'su Emre çamlıbel, yıl sonuna kadar 8 projelerinin daha satışa çıkacağını belirtti



Gayrimenkul sektörünün önemli şirketlerinden Soyak,  İzmir  'deki 3. projesi Soyak Optimum 'u satışa sundu. Soyak Holding CEO 'su Emre çamlıbel, yıl sonuna kadar 8 projelerinin daha satışa çıkacağını belirterek, yeni konutlarda elektrikli araçlar için şarj gibi yenilikler de yaptıklarını söyledi. çamlıbel, İstanbulluların ev alırken hızlı düşünüp karar verdiğini, İzmirlilerin ise daha temkinli davrandıklarını söyledi. 300 milyon TL yatırım ile hayata geçecek olan Soyak Optimum ile birlikte toplamda İzmir 'e 1 milyar TL yatırıma imza attıklarını belirten çamlıbel, “Bundan sonraki İzmir projemiz Zeytinalan 'da 250 bahçeli evden oluşacak. 50 yılın tecrübesi ile projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl içinde 3 'ü İzmir 'de 5 'i İstanbul 'da 8 projeye imza atacağız ” dedi.

Konut iyi bir yatırım

Yeni projelerle vitrinde yer alacak 8 projede yıl içinde 3 bin konut satacaklarını belirten çamlıbel, “İzmir dışında İstanbul projelerimiz de hızla devam ediyor. Soyak Halkalı Park Apart, Zincirlikuyu, Bahçeşehir ve Ataşehir 'de toplamda 2.900 konut daha portföyüzmüde olacak. 2011 yılı içinde sattığımız 3 bin konuttan 750 milyon TL gelir elde etmeyi planlıyoruz. Bu iki il dışında üçüncü bir yeni şehir için araştırmalarımız da devam ediyor. Gaziantep, Bursa ya da Konya olabilir. Türkiye 'nin ciddi konut ihtiyacı var. Kira dışında mülkün değer artışıyla konut hala iyi bir yatırım aracı ” dedi.

Enerji cimrisi

Projelerinde özellikle enerji tasarrufu ve çevreye duyarlı konuta özen gösterdiklerini kaydeden çamlıbel, Türkiye 'de ilk kez uyguladıkları elektrikli araç sarj ünitesine İzmir 'de de devam ettiklerini kaydetti. Konutlarda ev sahiplerinin ortalama yüzde 20 tasarruf sağladığını anlatan çamlıbel, “Tasarruflu ampullerden, sensörlü musluklara kadar her konuda enerji cimrisi olan Soyak Optimus ile optimum enerji tasarrufu ile yola çıktık. Projede yüzde 20 'ye varan su ve enerji harcamasını azaltan Optimus 'ta elektrikli araçlar için de şarj ünitesi yer alıyor. Geçen yıl devreye giren Soyak Part Aparts ile şarj üniteli konutu Türkiye 'de ilk başlatan biziz ve bundan sonraki her projemizde bu şarj ünitelerine yer vereceğiz ” dedi. çamlıbel, müşteri portföyünde 400 bin kişilik veri tabanı olduğunu kaydetti.

Halka arz için bekleyeceğiz

GAYRİMENKUL yatırım ortaklığı kurarak halka açılacaklarını ve bunun içinde faaaliyetlerinin devam ettiğini belirten Emre çamlıbel, “Sadece GYO olarak değil enerji ve diğer sektörleri de halka açmak istiyoruz fakat genel konjoktürün çok iyi olması gerekiyor. Sadece Türkiye 'de ekonomik iyi gidiş değil dünya piyasalarında da iyi gidiş olmalı. Mesela geçen haftalarda yurtdışı talep yüzünden halka açılmayı erteleyen firmalar oldu. 2011 yılı içinde bir planımız yok ama 2012 'de neden olmasın ” dedi. çamlıbel, Soyak 'a yabancıların ortaklık teklif ettiğini kaydetti.

Enerji ve gayrimenkul ciroda dengelenecek

SOYAK Holding 'in gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm gibi dört farklı sektörde 15 şirketle faaliyet gösterdiğini belirten çamlıbel, 2015 yılına kadar ciroda enerji ve gayrimenkulün yüzde 40 'ar paya sahip olmasını hedeflediklerini belirtti. şžuan 50 megavat olan enerji yatırımlarını da 500 megavata çıkarmayı istediklerini anlatan çamlıbel, enerji için 1 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “şžu an 50 megavatlık bir hidroelektik santralimiz var. Bunu 2012 ortalarına doğruda 200 megavata ulaştırmayı planlaıyoruz. Hidroelektirik santrallerimiz Bolu 'da ve Anadolu 'nun çeşitli yerlerine dağılmış durumda. ”
Hürriyet/çilem KAYA


Geri Dön