28 / 03 / 2024

Soyak Park Aparts Projesinde 100 bin TLye! Yüzde 5 peşinatla!

Soyak Park Aparts Projesinde 100 bin TLye! Yüzde 5 peşinatla!

Soyak Park Aparts, toplam 2 bin 200 konuttan meydana geliyor. Şu an 1. ve 2. etapta toplam 1120 konutun satışa sunulduğu projede fiyatlar 100 bin TL'den başlıyor...



Soyak’ın Halkalı’daki yeni projesinin adı belli oldu. Dört etaptan meydana gelen projenin adı Soyak Park Aparts.

Soyak Park Aparts toplam 2 bin 200 konuttan meydana geliyor. Şu an 1. ve 2. etapta toplam 1120 konutun satışı yapılıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinden meydana gelen Soyak Park Aparts'a 20 binin üzerinde talep oldu.

Fiyatların 100 bin TL ile 400 bin TL arasında değiştiği projede dubleks ve bahçeli konutlarda yer alıyor. Bu konutların fiyatları ise 250 bin TL ile 650 bin TL arasında değişiyor. Proje için yüzde 5 peşinatla 120 aya kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Toplam arsa alanı 86 bin 746 metrekare olan Soyak Park Aparts, TAGO Mimarlık tarafından çizildi. Soyak Park Aparts 2013’te teslim edilecek.

Soyak, İstanbul’a Soyak Park Aparts ile Döndü

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 50 yıllık birikimi ile, İstanbul ve İzmir’e değer katan yaşam alanları geliştiren Soyak, 3 yıl aradan sonra yeniden İstanbullular’la buluşuyor. Soyak’ın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı’da 400 milyon TL değerinde geliştirdiği “Soyak Park Aparts”, 2200 konuttan oluşuyor. Soyak Park Aparts, farklı konut tipleri ve uygun fiyat seçenekleriyle, sakinleri için şehrin içinde güvenli ve doğayla içiçe bir yaşam alanı sunarken, yatırımcılar için yine yüksek değer kazandıran bir Soyak projesi olacak.

Soyak, gayrimenkul alanındaki yatırımlarıyla kaliteli yaşam alanları yaratmaya İstanbul Halkalı’da devam ediyor.  Bahçeli kent evi seçenekleriyle şehrin içinde doğaya yakın bir yaşam sunan Soyak Park Aparts, henüz satışa çıkmadan büyük ilgi gördü. Toplam 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında 1121 daire yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projede ayrıca, bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dubleksler de Soyak kalitesine güvenenlerin beğenisine sunulacak.

Soyak Park Aparts tanıtım toplantısı, Emlak Konut GYO Başkan Vekili Ertan Yetim, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımı ve Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı’nın ev sahipliğinde 18 Ekim pazartesi günü Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Soyak Holding CEO’su M.Emre Çamlıbel, gayrimenkul sektöründe Soyak’ın tüketicilerin güvendiği ve tercih ettiği marka olduğunu söyledi. Emre Çamlıbel, “İstanbullularla en son 3 yıl önce Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans projeleri ile buluştuk. Bu projelerimizde satışa çıktığımız ilk ay içinde tüm dairelerimiz satılmıştı. Bugün de Soyak Park Aparts projemize gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ediyoruz” dedi.  TOKİ  ile hasılat paylaşımı yöntemi kapsamında geliştirilen ilk konut projesi olan Soyak Olympiakent’ten sonra, Emlak Konut GYO ile İzmir’de Soyak Mavişehir projesine imza attıklarını belirten Çamlıbel, “Halkalı’daki bu yeni projemizle Emlak Konut GYO ile ikinci iş birlikteliğimizi gerçekleştirmekten çok memnunuz” dedi.

Soyak Park Aparts’a gelen ön talep 20 bini aştı…

İstanbullular’ın projeye olan yoğun ilgisine de değinen M.Emre Çamlıbel, projenin henüz lansmanı yapılmadan 20.000’i aşkın ön talep toplayarak, konut sektörünün gündeminde yer almaya başladığını söyledi. Soyak’ın imza attığı başarılı projelerde en üst kaliteyi, en uygun fiyatlarla sunarak her zaman müşterisinin yanında yer aldığına değinen M.Emre Çamlıbel, “Soyak olarak, sahip olduğumuz teknoloji altyapısı ve müşteri hizmetleri alanındaki uygulamalarımızla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Soyak internet sitesinin trafiği, Soyak Park Aparts projesi satışa çıkmadan yaklaşık 5 kat artış gösterdi. Çağrı merkezini arayan kişi sayısında 3 kat artış yaşandı. Ön taleplerin yaklaşık %30’u SMS, %30’u e-bulten, %30’u da internet sitesi üzerinden gelen taleplerden oluştu.

Halkalı bölgesinin önemine de değinen Çamlıbel, bölgenin özellikle son yıllarda altyapı ve imar çalışmalarıyla düzenli bir gelişim göstererek İstanbul’un çekim bölgelerinden biri haline geldiğini söyledi. Halkalı’nın lokasyon olarak Atatürk Havalimanı’na yakınlığı ve TEM otoyol bağlantılarıyla ulaşımının kolaylığına da değinen Çamlıbel, düzenli gelişen bölgenin, gerek bu bölgedeki işyerlerinde çalışanlar, gerekse yatırım amaçlı gayrimenkul alımını düşünenler için giderek önem kazandığına dikkat çekti.  M.Emre Çamlıbel, Soyak olarak bölgede kaliteli yaşam alanlarına yönelik ihtiyacı göz önüne alarak Emlak Konut GYO ihalesine katıldıklarını ve kazanılan ihale sonucunda bu bölgede gerçekleştirecekleri projenin 400 milyon TL değerinde olacağını açıkladı.

Soyak projeleri, yatırımcıların ilgi odağı

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili olarak yaptığı Konut Araştırması Raporu’na göre;  İzmir  ve İstanbul’da, Soyak projelerinin bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı.

Soyak Projeleri değerleme raporuna göre; lansman tarihinden bugüne kadar Soyak Yenişehir’in %1078, Soyak Olympiakent’in %143; Soyak Evreka’nın % 38; Soyak Mavişehir’in %55 oranında değer kazandığı belirtilmiştir.

Konuya değinen M.Emre Çamlıbel, Soyak projelerinin, ev sahiplerine farklılaşan yeni nesil yaşam anlayışına uygun alanlar sunarken, yatırımcılar için de çekim merkezi olduğunu söyledi. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin konut araştırmasına göre, Soyak müşterileri aynı zamanda ekonomik bilinci yüksek bir kitle olan yatırımcılardan oluşuyor.

Soyak Park Aparts projesi Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun şekilde geliştirilirken; doğaya zarar vermeyen ve tasarruf sağlayan malzemelerin kullanımından, enerji verimliliği ve sosyal yaşam alanlarına kadar bir çok alanda inceleme, araştırma ve uygulama yapıldı. Yeşilin ve su öğesinin bir arada bulunduğu Soyak Park Aparts’ın sakinleri, özel peyzaj tasarımlı bahçeler, suni göl, yüzme havuzları, basketbol ve tenis sahaları ile sosyal tesislerde keyifli bir yaşamın tadını çıkaracak. Projede 24 saat boyunca güvenlik hizmeti de olacak.

Sürdürülebilir yaşam, geleceğe yatırımdır

Soyak Park Aparts projesinde Soyak’ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışı doğrultusunda, fonksiyonel tasarım ve enerji verimliliği uygulamaları da yer alacak. Fark yaratan peyzajı ve modern mimarisiyle öne çıkan Soyak Park Aparts, satın alırken sağladığı ödeme avantajlarının yanı sıra, yaşam başladığında aidatlardaki tasarrufla, gelecekte de kazanma fırsatı sunacak.  Daire fiyatlarının 100 bin ile 400 bin TL arasında değiştiği Soyak Park Aparts’da ,bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları, 250 bin ile 650 bin TL arasında değişiyor.  Soyak Park Aparts’da, her bütçeye uyarlanabilecek artan taksit ve ara ödemeli esnek ödeme planları yer alıyor.  Projede, %5 peşinat ve 120 aya varan vade seçenekleri ile kaliteli bir yaşama kavuşmak mümkün.

---

"SOYAK PARK APARTS'' PROJESİ CUMA GÜNÜ SATIŞA SUNULACAK

Soyak'ın, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı'da 400 milyon lira değerinde geliştirdiği ''Soyak Park
Aparts'' projesi cuma günü satışa sunulacak. Toplam 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında  1121 daire yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projede ayrıca, bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dubleksler de bulunuyor.

Daire fiyatlarının 100 bin ile 400 bin lira arasında değiştiği Soyak Park Aparts'da bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları, 250 bin ile 650 bin lira arasında değişiyor.

Soyak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yaptıklarını belirtti.

2010'da yüzde 15 büyümesi planlanan gayrimenkul sektörünün 2011'de büyümeye devam edeceğini ifade eden Çamlıbel, ''2007 yılında Türkiye'de 600 bin adet konut için ruhsat verilmişti. 2008'de bu rakam 500 bine düştü, 2009'da da 500 bin olarak gerçekleşti. Ancak 2010'un ilk 6 ayında 325 bin konut için ruhsat verildi. Bu da bizi acaba 2010'u 2006 seviyesinde, 650 bin gibi bir rakamla mı kapatacağız diye düşündürdü. Bu çok olumlu bir gelişme olur. Hem memleket dinamikleri hem de sektör dinamikleri oldukça kuvvetli gözüküyor'' dedi.

Çamlıbel, bu çerçevede yeni bir projeyi lanse etmek, alıcılar açısından da yeni bir konuta yatırım yapmak için oldukça iyi bir dönem olduğunu vurguladı.  Bu çerçevede Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı şeklinde Halkalı'daki Soyak Park Aparts projesini cuma günü satışa sunacaklarını bildiren Çamlıbel, ''Bugün ile cuma arasında da şu an itibariyle yaklaşık 25 bini bulan ön talep kayıtlarına hizmet servisi veriyor olacağız'' dedi.

-''SOYAK PROJELERİ METREKARESİ 2500 İLE 3000 LİRADAN EL DEĞİŞTİRİYOR''-

Emre Çamlıbel, son bir kaç senede Türk konut müşterisinin tercihlerinin bir miktar değiştiğini, müşterilerin artık fonksiyonel, tasarruflu, çevreye duyarlı, sosyal olanakları ve en önemlisi yatırım değeri olan konut istediklerini,
kendilerinin de bunu sunmaya çalıştığını vurguladı.

Soyak Park Aparts'ın yaklaşık satış değerinin 400 milyon lira olarak gerçekleşeceğini ifade eden Çamlıbel, TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili olarak yaptığı konut araştırması raporuna
göre, satışa çıktığı günden itibaren bugüne kadar Soyak Yenişehir projesi'nin yüzde 1078, Soyak Olympiakent'in yüzde 143, Soyak Evreka'nın yüzde 38, Soyak Mavişehir'in yüzde 55 oranında değer kazandığını belirtti.

Çamlıbel, ''Son 10 yıllık süreci göz önünde bulundurursak projelerimiz yıllık ortalama yüzde 15 ile 30 arasında değer artışı yapmış. Bugün de genel olarak Soyak projeleri ortalama metrekaresi 2500 ile 3000 liradan el değiştiriyor'' diye
konuştu.

-''ALICILAR İÇİN ÇOK AVANTAJLI BİR ORTAMDAYIZ''-

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Çamlıbel, projenin 1121 konutluk kısmının satışının bir kaç haftalık kısa bir süre içinde tamamlanmasını öngördüklerini, projenin satışa çıkışta ilk metrekare lansman fiyatının 3 bin lira mertebesinde olduğunu söyledi.

Emre Çamlıbel başka bir soruya karşılık da, ''Biz 25 binlik talebi bekliyorduk çünkü bizim 320 bin kişilik databankımız var. Bu databankta kayıtlı kişiler bugüne kadar Soyak'ta daire almış yada daire almak üzere Soyak ile temas etmiş,
satış ofisine gelmiş ve aktif olarak bizi takip eden kişiler. Dolayısıyla biz herhangi bir projeye başlamadan önce bu 320 bin kişiyle anket yaparak beklentilerini ölçüyoruz'' dedi.

Alıcıların konut alımına yöneleceklerini düşündüğünü ifade eden Çamlıbel, şunları kaydetti.

''Bütün dinamikler bunu gösteriyor. Bankaların konut kredi faizlerini kayda değer bir şekilde düşürmüş olması konut alıcılarının ödeme şartlarını oldukça rahatlattı. Şu anda bizim projelerimizde 120 ay vade için aylık yüzde 0.79  faiz
sunuluyor. 2004 yılından beri bu derece iyi şartları ben hiç görmedim. Bugünkü şartlar sıkışık bir dönemden, likidite sıkıntısı yaşanılan bir dönemden çıkmış bir konut sektörünün çok iyi, hızlı döneme girerken sunduğu çok iyi şartlardır ve
alıcılar için çok avantajlı bir ortamda olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde son 3 yılda yaşanan maliyet artışları konut fiyatlarına yansımaya başlayabilir. Dolayısıyla bugün alıcıların bu fırsatı, düşük faiz, uzun vade ve
uygun fiyat ortamını değerlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum.''

-''SOYAK İÇİN GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR DEMEK DOĞRU OLACAKTIR''-

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı da Soyak Yapı olarak 3 yıldan beri ilk kez yeniden İstanbullularla buluştuklarını ifade ederek, ''Ama bundan sonra umarım bu yıl içinde bir çok kez bir araya gelmeyi planlıyoruz. Soyak için gümbür gümbür geliyor demek doğru olacaktır'' dedi.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ise bu proje ile kendilerine 100 milyon liranın üzerinde asgari şirket payı taahhüt edildiğini, bu rakamın yüzde 35-40 artacağına inandıklarını vurguladı. Demiröz, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda 3.4 milyon konuta ihtiyacı bulunduğuna da  dikkati çekti.
AA

www.soyak.com.tr

444 0 79

Basında yer alan diğer haberler:
İstanbul’a 2 bin 200 konutla döndü
İstanbul’da gerçekleştirdiği projelerden sonra üç yıllığına İzmir’e yoğunlaşan Soyak, Park Apart projesi ile İstanbul’a Halkalı’dan yeniden giriş yapıyor. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı’da 400 milyon TL değerinde geliştirilen “Soyak Park Aparts”, 2200 konuttan oluşuyor. Projede yer alan farklı konut tipleri ve fiyat seçenekleri farklı yelpazede yer alan insanlara hitabedecek.

Bahçeli kent evi seçenekleriyle şehrin içinde ve doğaya yakın olmaya dikkat edilerek hazırlanan Soyak Park Aparts, henüz satışa çıkmadan büyük ilgi gördü. Toplam 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında 1121 konut yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı projede ayrıca, bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dubleksler bulunacak.

Emlak Konut GYO Başkan Vekili Ertan Yetim, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımı ve Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı’nın ev sahipliğinde yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Soyak Holding CEO’su M. Emre Çamlıbel, gayrimenkul sektöründe Soyak’ın tüketicilerin güvendiği ve tercih ettiği marka olduğunu söyledi. Emre Çamlıbel sözlerine şöledevam etti: “İstanbullularla en son 3 yıl önce Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans projeleri ile buluştuk. Bu projelerimizde satışa çıktığımız ilk ay içinde tüm dairelerimiz satılmıştı. Bugün de Soyak Park Aparts projemize gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ediyoruz” dedi.
TOKİ ile hasılat paylaşımı yöntemi kapsamında geliştirilen ilk konut projesi olan Soyak Olympiakent’ten sonra, Emlak Konut GYO ile İzmir’de Soyak Mavişehir projesine imza attıklarını belirten Çamlıbel, “Halkalı’daki bu yeni projemizle Emlak Konut GYO ile ikinci iş birlikteliğimizi gerçekleştirmekten çok memnunuz” dedi.

25 bin ön talep geldi
İstanbullular’ın projeye olan yoğun ilgisine de değinen M. Emre Çamlıbel, projenin henüz lansmanı yapılmadan 25 binden fazla ön talep geldiğini belirten Çamlıbel, “Soyak olarak, sahip olduğumuz teknoloji altyapısı ve müşteri hizmetleri alanındaki uygulamalarımızla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Dijital mecra etkinleşti
Soyak internet sitesinin trafiği, Soyak Park Aparts projesi satışa çıkmadan yaklaşık 5 kat artış gösterdi. Çağrı merkezini arayan kişi sayısında 3 kat artış yaşandı. Ön taleplerin yaklaşık yüzde 30’u SMS, yüzde 30’u e-bülten, yüzde 30’u da internet sitesi üzerinden gelen taleplerden oluştu.
Halkalı bölgesinin önemine de değinen Çamlıbel, bölgenin özellikle son yıllarda altyapı ve imar çalışmalarıyla düzenli bir gelişim göstererek İstanbul’un çekim bölgelerinden biri haline geldiğini söyledi. Bölgenin Atatürk Havalimanı’na yakınlığı ve TEM otoyol bağlantılarıyla ulaşımının kolaylığına da değinen Çamlıbel, düzenli gelişen bölgenin, gerek bu bölgedeki işyerlerinde çalışanlar, gerekse yatırım amaçlı gayrimenkul alımını düşünenler için giderek önem kazandığına dikkat çekti. M.Emre Çamlıbel, Soyak olarak bölgede kaliteli yaşam alanlarına yönelik ihtiyacı göz önüne alarak Emlak Konut GYO ihalesine katıldıklarını ve kazanılan ihale sonucunda bu bölgede gerçekleştirecekleri projenin 400 milyon TL değerinde olacağını açıkladı.

Yüzde 5 ile konut alınabilecek
Koınut fiyatlarının 100 bin ile 400 bin TL arasında değiştiği Soyak Park Aparts’da, bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları, 250 bin ile 650 bin TL arasında dağılacak. Soyak Park Aparts’da, her bütçeye uyarlanabilecek artan taksit ve ara ödemeli esnek ödeme planları yer alıyor. Projede, yüzde 5 peşinat ve 120 aya varan vade seçenekleri ile kaliteli bir yaşama kavuşmak mümkün.

Projelerin değeri artıyor
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili olarak yaptığı Konut Araştırması Raporu’na göre; İzmir ve İstanbul’da, Soyak projelerinin bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı. Rapora göre; lansman tarihinden bugüne kadar Soyak Yenişehir’in yüzde 1078, Soyak Olympiakent yüzde 143; Soyak Evreka yüzde 38; Soyak Mavişehir yüzde 55 oranında değer kazandı.

Sürdürülebilir yaşam, geleceğe yatırımdır
Soyak Park Aparts projesinde Soyak’ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışı doğrultusunda, fonksiyonel tasarım ve enerji verimliliği uygulamaları da yer alacak. Fark yaratan peyzajı ve modern mimarisiyle öne çıkan Soyak Park Aparts, satın alırken sağladığı ödeme avantajlarının yanı sıra, yaşam başladığında aidatlardaki tasarrufla, gelecekte de kazanma fırsatı sunacak.

Soyak İstanbul'a Park Aparts ile dönüyor

Soyak'ın Halkalı'da Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirdiği Soyak Park Aparts projesi cuma günü satışa sunulacak

Yaklaşık 50 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Soyak, Soyak Park Aparts projesiyle yeniden İstanbul'a dönüyor. Soyak'ın Halkalı'da Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı (GYO) ile hasılat paylaşımıyla geliştirdiği proje 4 etap, 2 bin 200 konuttan oluşuyor. Projenin cuma günü satışa sunulacak ilk iki etabında bin 121 daire yer alıyor. Stüdyo, 1 1, 2 1 ve 3 1 dairelerin yer alacağı projede ayrıca, bahçeli dubleks kent evleri ve teraslı çatı dubleksler de bulunuyor. Daire fiyatlarının 100 bin ile 400 bin lira arasında değiştiği Soyak Park Aparts'da bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları, 250 bin ile 650 bin lira arasında değişiyor.

SATIŞ DEĞERİ 400 MİLYON LİRA

Soyak Holding Üst Yöneticisi Emre Çamlıbel, projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Soyak Park Aparts'ın yaklaşık satış değerinin 400 milyon lira olarak gerçekleşeceğini ifade etti. İlk etabın satışının bir kaç hafta içinde tamamlanacağını öngören Çamlıbel, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme'nin raporuna göre, satışa çıktığı günden itibaren bugüne kadar Soyak Yenişehir Projesi'nin yüzde bin 78, Soyak Olympiakent'in yüzde 143, Soyak Evreka'nın yüzde 38, Soyak Mavişehir'in yüzde 55 oranında değer kazandığını kaydetti. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ise bu proje ile kendilerine 100 milyon liranın üzerinde asgari şirket payı taahhüt edildiğini, bu rakamın yüzde 35-40 artacağına inandıklarını vurguladı.
Sabah

 Halkalı’da toplam 2 bin 200 konutu satışa çıkardı, 25 bin talep aldı

SOYAK, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı’da geliştirdiği 2 bin 200 konutluk Soyak Park Aparts projesinin ilk iki etabını cuma günü satışa çıkarıyor.

400 milyon liralık satış gelirinin beklendiği projenin, gelirlerinin yüzde 26’sı Emlak Konut’a aktarılacak. Soyak Üst Yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel, yatırım için iyi bir dönem olduğunu belirterek, “Ön talep yaklaşık 25 bini buldu” dedi.

Metrekaresi 3 bin TL
İlk iki etabında bin 121 daire bulunan Soyak Park Aparts’ın metrekare fiyatının 3 bin lira olduğunu söyleyen Emre Çamlıbel, “Satışının bir kaç haftada tamamlanmasını öngörüyoruz. Daire fiyatları 100 bin liradan başlayıp, 400 bin liraya kadar çıkıyor. Bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları 250 bin ile 650 bin lira arasında. Bankaların konut kredi faizlerini düşürmüş olması konut alıcılarının ödeme şartlarını rahatlattı. Şu anda bizim projelerimizde 120 ay vade için aylık yüzde 0.79 faiz sunuluyor. 2004 yılından beri bu derece iyi şartları hiç görmedim. Bizim 320 bin kişilik databankımız var. Bir projeye başlamadan önce anket yaparak beklentileri ölçüyoruz” dedi.

İstanbul’a döndü
Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı da 3 yıldan sonra yeniden İstanbul’da proje lanse ettiklerini ifade ederek, Soyak’ın projenin ihalesini 5 ay önce aldığını hatırlattı. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz ise projede taahhüt edilen payın yüzde 26 olduğunu söyledi. 100 milyon liranın üzerinde asgari şirket payı beklediklerini aktaran Demiröz, “Bu rakamın yüzde 35-40 artacağına inanıyoruz” dedi.

Yüzde 15-30 değerleniyor

SOYAK’IN bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yaptığını belirten Emre Çamlıbel, şu bilgileri verdi: “TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin Soyak projelerinin değer artışı ile ilgili raporuna göre, satışa çıktığı günden itibaren bugüne kadar Soyak Yenişehir yüzde bin 78, Olympiakent yüzde 143, Evreka yüzde 38, Mavişehir yüzde 55 değer kazandı. 10 yıllık süreci göz önünde bulundurursak projelerimiz yıllık ortalama yüzde 15 ile 30 arasında değer artışı yapmış. ”
Hürriyet

50 bin aileyi ev sahibi yaptı 2200 konutluk Soyak Park Aparts için kolları sıvadı

Soyak ve Emlak Konut GYO'nun Halkalı'da geliştirdiği Soyak Park Aparts satışa sunuluyor. Metrekare lansman fiyatı ise 3 bin lira

SOYAK'ın, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Halkalı'da geliştirdiği 'Soyak Park Aparts'' projesi cuma günü satışa sunuluyor. 4 etap ve 2200 konuttan oluşan projenin satışa sunulan ilk iki etabında 1121 daire yer alıyor. Daire fiyatlarının 100 bin ila 400 bin lira arasında değiştiği Soyak Park Aparts'ta bahçeli ve dubleks kent evlerinin fiyatları ise 250 bin ila 650 bin lira arasında değişiyor.Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, bugüne kadar 50 bin aileyi ev sahibi yaptıklarını belirterek, Soyak Park Aparts projesini de cuma günü satışa sunacaklarını, ön taleplerin 25 bini bulduğunu ifade etti. Çamlıbel, projenin 1121 konutluk kısmının satışının birkaç hafta içinde tamamlanmasını öngördüklerini, projenin metrekare lansman fiyatının 3 bin lira olduğunu söyledi.

Emlak Konut'a yoğun yabancı ilgisi
TOPLANTI sonrasında Emlak Konut GYO'nun halka arzıyla ilgili bilgi veren Vedat Demiröz, kasım sonuna kadar tamamlanması hedeflenen halka arza ilişkin yapılan temaslarda yabancı yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu, yurtiçi bireysel yatırımcıya yönelik iskontonun da değerlendirildiğini söyledi. Emlak Konut GYO'nun sermayesinin yüzde 25'inin halka arzı için SPK ve İMKB'ye başvuruda bulunurken, şirketin halka arz sonrası sermayesi 2.5 milyar lira olacak.

2004'ten bu yana sektörün en iyi dönemi
ALICILARIN konut alımına yöneleceklerini düşündüğünü ifade eden Çamlıbel, şunları söyledi: Bütün dinamikler bunu gösteriyor. Bankaların konut kredi faizleri düştü. Şu anda bizim projelerimizde 120 ay vade için aylık yüzde 0.79  faiz sunuluyor. 2004'ten beri bu derece iyi şartları görmedim. Akşam/Şenay Köşdere

 


Geri Dön