25 / 04 / 2024

Soyak Soho, 2013 yılında teslim edilecek

Soyak Soho, 2013 yılında teslim edilecek

Soyak İnşaat, New York ve Londra'nın kozmopolit semtlerinden Soho'yu Esentepe'ye taşıyor. 77 rezidans ve ofislerden oluşacak butik proje Soyak Soho, 2013 yılında teslim edilecek



Soyak İnşaat, Londra ve New York'ta şehirlerin kozmopolitliğinin sembolü durumundaki ünlü Soho Caddesi konseptini Esentepe'ye taşıyor. Adını Soyak Holding'in ilk hecelerinden alacak Soyak Soho projesine başlamaya hazırlanan Soyak İnşaat, şehrin merkezi yerlerinden Esentepe'de gerçekleştirdiği proje ile bölgedeki metrekare fiyatlarını yükseltecek. Merkezde olması nedeniyle içinde lüks rezidansların yanı sıra ofislerin de bulunacağı proje butik konseptte inşa edilecek. Soyak İnşaat CEO'su Emre çamlıbel, 5 bin metrekare üzerine toplam 77 lüks rezidansın bulunacağı projede 3 bin metrekarelik lüks bir ofis alanına da yer vereceklerini kaydetti. Yatırımın 150 milyon dolara malolacağını söyleyen çamlıbel, 'Projemiz çok özel, az sayıda ve ayrıcalıklı bir proje olduğu için, en öncelikli haberdar olmak isteyen Soyak müşterilerine satışa sunulacak' diye konuştu. İnşaatına yeni başlanacak olan projedeki metrekare fiyatları ise belli olmadı. çamlıbel, projenin öncelikle Soyak müşterilerine sunulacak olmasından dolayı ne zaman satışa çıkacağının belli olmadığını açıkladı. Ancak Esentepe'deki lüks rezidansların metrekaresi 7-8 bin dolar civarında bulunuyor. Bölgede yapılacak yeni projelerle ise rezidans metrekarelerinin yükselmesi bekleniyor. Bu yıl 50. yılını kutlayan Soyak , 2010'da Halkalı'daki Soyak Park Aparts ile İstanbul'a dönüş yapmıştı. şžirket, bu yıl İzmir'de Soyak Mavişehir ve son olarak da Bahçeşehir'de Bahçe & Bahçe projelerinin lansmanını yaptı.

Ağaoğlu ve Torunlar bekliyor

Ağaoğlu İnşaat ve Torunlar GYO'da Esentepe'deki projeleriyle bölgedeki metrekare fiyatlarını yükseltecek. Ağaoğlu İnşaat, 2009'da iflas eden Alman Hoffman İnşaat'ın Esentepe'de bulunan arazisini satın almıştı. şžirketin buraya 42 katlı ofis ev rezidans inşa edeceği biliniyor. Torunlar GYO ise 2009'da TMSF'den 45.9 milyon dolara aldığı arazi üzerinde Torun Tower adnı verdiği projeyi geliştiriyor. Bu projenin ise 200 milyor dolara malolacağı öğrenildi.
Sabah/DİLEK TAşž


Geri Dön