25 / 04 / 2024

Soyak su ve enerji tasarrufuna odaklandı!

Soyak su ve enerji tasarrufuna odaklandı!

Soyak Holding, 2007'de gerçekleştirdiği "Geleceğe Bir Damla Sakla" su tasarrufu kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ardından, enerji tasarrufu konusunda yine ilkokul öğrencilerini kapsayan "Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu" projesini hayata geçirdi.




Soyak Holding, 2007'de gerçekleştirdiği "Geleceğe Bir Damla Sakla" su tasarrufu kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ardından, enerji tasarrufu konusunda yine ilkokul öğrencilerini kapsayan "Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu" projesini hayata geçirdi. 

Soyak Holding, tüm faaliyetlerini sürdürülebilir yaşam anlayışı doğrultusunda çevreye ve toplum değerlerine saygılı olarak yürütüyor ve kurum kültürünün bir parçası olarak sürekliliği olan sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. 

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, çevre ve eğitim konularında projeler ürettiklerini, sürdürülebüir yaşam yaklaşımıyla sertifikasyon çalışmaları yaptıklarım, enerji verimliliği ve yeşil bina gibi konularda araştırmalar yaparak projelerini bu yaklaşımla hayata geçirdiklerini anlattı. 

Geleceğe Bir Damla Sakla Çelenk'in verdiği bilgiye göre,  İzmir  ve İstanbul'daki okullarda 2007'de başlatüan "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesi kapsamında 33 devlet okulunda su tasarrufu önlemleri alındı, verimsiz su armatürleri sensörlü ve verimli su armatürleri üe değiştirildi, yemlendi. Toplamda 7 bin 500 parça ekipman malzeme değişimi gerçekleştirildi. Proje sonunda yüzde 60 oranında verimlilik elde edüerek bin 950 ton su tasarrufu sağlandı. 

2008'de web tabanlı Facebook sosyal paylaşım ağında "Soyak 1. Sanal Barajı" uygulaması başlatıldı. Uygulama üe su kullanım alışkanlıklarındaki küçük değişikliklerle elde edilen tasarrufun önemini vurgulamak ve "Geleceğe Bir Damla Sakla" projesinin sanal ortamda da toplumun farklı kesimlerine ulaşması amaçlandı. Soyak'm internet sitesinden de erişilebüen uygulamada 15 bin 736 kullanıcı tarafından 723 bin ton su tasarrufu sağlandı. 

"Her şey sürdürülebilir Soyaklılar bunu bilir" Soyak Holding Merkez Binası LEED Süver sertifikası aldıktan sonra 'Her şey sürdürülebilir Soyaklılar bunu bilir" iç üetişim çalışmasıyla kurum içinde farkmdalık çalışmaları yürütüldü. Kültürel farkındalığı da yaratmak amaçlı Soyak'm Türkçeye kazandırdığı kitapların tüm paydaşlar nezdinde ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirildi. 

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Soyak Holding'in sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamındaki son çalışması ise ilkokul öğrencüerini kapsayan "Akıllı Yüdızlar Enerji Tasarrufu" projesi oldu. Proje, 2014-2016 yılları arasında İstanbul ve İzmir'deki 33 devlet okulunda hayata geçirilecek. Proje, 4. sınıflarda fen ve teknoloji ders müfredatına paralel olarak işlenecek konularla ilkokul öğrencileri, öğretmen ve velilerinde "enerji tasarrufu", "enerjinin verimli kullanımı" ve "sürdürülebüir yaşam için önemi" konularında far- " kmdalık yaratmayı ve eğitim alan öğrencilerin bügi düzeyinde yüzde 10'luk pozitif ll değişim amaçlıyor. Projede, 250 öğretmen g 4 bin saat boyunca bilgilenip "eneıji öğretmeni" olarak görev alacak. Projeyle 10 bin veliye 20 bin saat seminer verilecek. 

Akıllı Yüdızlar'ın web içerikleriyle de tüm Türkiye'de yaklaşık 50 bin öğrenciye ulaşılarak proje sonunda 150 bin saatlik bilinçlendirme hedefleniyor. Proje kapsamında okullarda Enerji Günleri Şenlikleri düzenlenirken, Soyak tarafından tüm okullara Enerj i Köşesi hediye ediliyor. 


Dünya Ek


Geri Dön