28 / 03 / 2024

Soyak, sürdürülebilir yaşamı çocuklara da öğretiyor!

Soyak, sürdürülebilir yaşamı çocuklara da öğretiyor!

Soyak'ın ilkokulları hedefleyen ve sürdürülebilir yaşamı öğreten 'Akıllı Yıldızlar' Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin web sitesinin ardından Akıllı Yıldızlar Şehri oyunu da erişime açıldı.



Gayrimenkul sektöründe öncü projelere imza atan Soyak, 'Akıllı Yıldızlar Şehri' oyunuyla hem enerji tasarrufunu öğretiyor, hem de sürdürülebilir yaşam yaklaşımını çocuklara aşılıyor. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, "Soyak adı bugün artık sürdürülebilirlikle anılıyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımını odak edinmiş bir şirket olarak elimizi taşın altına koyduk. Ve Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk projemizi başlattık. Çünkü kıt kaynaklardan üretilen, doğalgaz, elektrik gibi enerjilerin tasarrufu dünyanın geleceğini belirleyecek" şeklinde konuşaıak projeyi tanıttı. 


Çelenk şöyle devam etti: "Soyak adı bugün aıtık sürdürülebilirlikle anılıyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımını odak edinmiş bü' şirket olarak elimizi taşın altına koyduk. Ve bu konuda ilkokullarla, öğrencilerle ve öğretmenlerle yol almak istedik. Soyak olarak, 2007 yılında hayata geçirdiğimiz 'Geleceğe Bir Damla Sakla' kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ardından bu sefer eneıji tasarrufu konusunda yine ilkokul öğrencilerini kapsayan, 'Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk' Proje'mizi başlattık. 

Çünkü su ve enerji gelecek için yaşamsal önemi olan iki unsur. 


Dünyamız ne yazık ki fakirleşiyor. Şimdi de enerji konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Yine hedefimiz öğrenciler ve çağımızın en önemli konusu enerjinin tasarrufu hakkında farkındalık yaratmak ve bilinçlendirmek amacındayız." 

Gözlem


Geri Dön