29 / 03 / 2024

Soyak ve Yapı Kredi’den: Yeşil Konut Kredisi! Yüzde 0,71 faiz!

Soyak ve Yapı Kredi’den: Yeşil Konut Kredisi! Yüzde 0,71 faiz!

Firma: Soyak Yapı

Proje: Soyak Mavişehir Optimus

Türkiye gayrimenkul sektöründe yeniliklerin öncüsü Soyak, Yapı Kredi işbirliğiyle yine bir ilke imza atarak Türkiye’nin ‘Avantajlı Yeşil Konut Kredisi’ uygulamasını başlatıyor



İzmir’in ilk yeşil sitesi LEED GOLD adayı Soyak Mavişehir Optimus’tan  ev sahibi olmak isteyenler, Yapı Kredi’nin sunduğu ‘Avantajlı Yeşil Konut Kredisi’ sayesinde hem yüzde 0,71’den başlayan faiz oranı, hem de yüzde 5 indirim fırsatıyla ev sahibi oluyor. 


Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak, Yapı Kredi işbirliği ile sektörde bir ilki daha gerçekleştirdi ve Türkiye’nin ‘Avantajlı Yeşil Konut Kredisi’ dönemini başlattı. Yapı Kredi’den alınabilecek ‘Avantajlı Yeşil Konut Kredisi’ sayesinde Soyak Mavişehir Optimus’tan ev almak isteyenler avantajlı faiz oranıyla ev alma şansına sahip olacak. Bu avantajın yanı sıra, Yapı Kredi tarafından yeşil konut kredisi kullanan tüm tüketiciler adına, çevre koruma ve bu konudaki farkındalığı artırma adına ağaç dikimi de gerçekleştirilecek. Soyak-Yapı Kredi işbirliği fırsatından yararlanarak yeşil evlere sahip olanlar, hem yüzde 1 KDV oranı, hem de enerji masraflarından yapılan tasarrufla kredi geri ödemesinde de avantaj sağlayacak.


‘Yeşil Konut Kredisi’ için Yeşil Binalar Şartı


Yapı Kredi’nin, “Avantajlı Yeşil Konut Kredisi” ile konut sahibi olmak isteyenler, yalnızca yeşil bina  uluslararası çevre sertifikalarına  sahip olan projeler için doğrudan ‘Yeşil Konut Kredisi’ kullanılabilecek.


‘Yeşil Konut Kredisi’yle Soyak Mavişehir Optimus’dan %1 KDV oranı


İzmir’de inşaatı devam eden  Soyak Mavişehir Optimus  projesi LEED GOLD (Leadership in Energy and Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertikası adayı olarak ‘Yeşil Konut Kredisi’ kriterlerini karşılıyor. Bu projeden ev sahibi olmak isteyenler, Yapı Kredi ‘Yeşil Konut Kredisi’ avantajından yararlanarak yüzde 0,71 faiz oranıyla kredi kullanabilecekler. 


Üstelik LEED Gold adayı olan Soyak Mavişehir Optimus projesi, enerji ve su masraflarından tasarruf yapmayı hedefliyor. Enerji masraflarından doğan bu tasarruf, konut sahibi olmak için kredi kullanan tüketiciye geri ödemelerde de katkı sağlıyor. 


Sürdürülebilirlik ve Yeşil Konut Kredisi


Gayrimenkul sektöründe ilklerin öncüsü Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel “Sürdürülebilirlik kavramını ilk ortaya attığımızda gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemi de başlatmış olduk. Şimdi ‘Yeşil Konut Kredisi’ avantajı ile de hem doğa dostu yeşil binaların artmasını teşvik ediyor, hem de konut sahibi olmak isteyenleri cazip kredi imkanları ile buluşturuyoruz. Çevre dostu yeşil binalar için bu uygulama, gayrimenkul sektörüne bir örnek teşkil edecektir” dedi.


Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer Özelgin ise “Gayrimenkul sektörü her geçen gün gelişirken daha iyi bir dünya için yeşil binaların önemi de artıyor. Yapı Kredi olarak, doğal kaynakların korunması ve en verimli biçimde kullanılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu amaçla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yeşil binalara verilen avantajlı konut kredisini hayata geçirdik.  Yeşil Konut Kredisi’yle de ilk işbirliğimizi uluslararası yeşil bina sertifikasına aday Soyak ile gerçekleştiriyoruz. Bu konu hakkında hem farkındalığı artırmayı hem de yatırımcıları yeşil binaların yapılmasına teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. 


Gayrimenkul sektöründe olduğu kadar bankacılık sektöründe de bir ilk olan ‘yeşil konut kredisi‘ uygulamasıyla Yapı Kredi ve Soyak hem yatırımcıları çevre ve doğa dostu yeşil binaların inşasına teşvik ediyor, hem de tüketicinin bu konuda farkındalığını artırarak konut sahibi olmak isteyenleri Yeşil Bina kriterlerine uygun projelere yönlendiriyor. 


444 0 795 

www.soyak.com.tr


projeye sor



Geri Dön