26 / 04 / 2024

Soyak'tan, "Geleceğe Bir Damla Sakla" kampanyası!

Soyak'tan,

Çevreci uygulamalarıyla sektörün öncüsü olan Soyak, "Geleceğe Bir Damla Sakla" sosyal sorumluluk projesi ile dünyanın geleceğine yatırım yapıyor



Okullardan başlayarak geniş kitlelere yayılması hedeflenen projeyle, bugüne kadar 33 okulda; toplam yüzde 55 oranında, 1.770 ton su tasarrufuna katkıda bulunuldu. Proje, Eylül ayında İsviçre'de gerçekleştirilecek Dünya Araştırmacılar Birliği'nin (ESOMAR) 62. yıllık kongresinde sunulmak üzere; Türkiye'den davet edilen "tek bildiri" olmaya hak kazandı.  

Soyak, gayrimenkul sektöründe uyguladığı yenilikçi ve çevreci konut projelerinin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Soyak, daha az enerji ve doğal kaynak tüketen, çevre dostu ürün ve sistemleri hayata geçiren uygulamalarıyla aynı zamanda tasarruf sağlamaya katkıda bulunuyor.   

Çevreci yaklaşımı ile sürdürülebilir yaşama verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Soyak'ın, 2007 yılında su tasarrufuna yönelik olarak başlattığı "Geleceğe Bir Damla Sakla" sosyal sorumluluk projesi ise, dünya için örnek teşkil ediyor.  Proje, Dünya Araştırmacılar Birliği'nin (ESOMAR) 15-18 Eylül'de İsviçre'de yapılacak olan 62. yıllık kongresinde, Türkiye'yi temsilen kabul gören ve İsviçre'ye sunum için davet edilen "tek bildiri" olmaya hak kazandı. 

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, 2007 yılında genç nesillerin su tasarrufu bilincini sahiplenmelerine katkıda bulunmak ve okullardan başlayarak geniş kitleleri su tasarrufuna teşvik etmek amacıyla Geleceğe Bir Damla Sakla sosyal sorumluluk projesini oluşturduklarını belirtti ve projenin sonuçları ile ilgili olarak: 

"Bugüne kadar  33 okulda; toplam yüzde 55 oranında, 1770 ton su tasarrufuna katkıda bulunduk. 30.000 adam/saat çaba harcanılan, 225 kişinin destek verdiği ve 7500 malzemenin değiştirildiği projemizle bugüne kadar 100.000 kişiye ulaştık" dedi. 

Bu bilincin topluma yayılımına destek olacak çalışmaları sürdüren Soyak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü de özel bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Soyak,  "Sürdürülebilir Yaşam" anlayışıyla hayata geçirdiği Soyak Siesta ve Soyak Mavişehir projelerinden daire satın alan müşterilerine, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde TEMA fidan sertifikası hediye edecek.


Geri Dön