28 / 03 / 2024

Spil Milli Parkı artık Şehzadeler Belediyesi'nde!

Spil Milli Parkı artık Şehzadeler Belediyesi'nde!

Bir takım ziyaretler ve AK Parti Yunusemre İlçe Kongresine katılmak üzere Manisa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da ilk ziyaretini Şehzadeler Belediyesi'ne gerçekleştirdi.




Bir takım ziyaretler ve AK Parti Yunusemre İlçe Kongresine katılmak üzere Manisa'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'da ilk ziyaretini Şehzadeler Belediyesi'ne gerçekleştirdi.


Bakan Eroğlu'nun Şehzadeler Belediyesine gelişine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in makam odasında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Çelik, yeni kurulmuş bir belediye olarak kendilerini ilk ziyaret eden bakanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Manisa'ya 9,5 milyar TL bakanlıklar tarafından yatırım yapıldığına dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu gerçekten muhteşem bir yatırım. 59 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz. Yol kenarlarına, hastane bahçelerine, okullara, mezarlıklara her tarafı ağaçlandırıyoruz. Gördüğünüz ağaçlar hepsi bizim ağaçlarımız. Hatta belediyelerin talep etmesi halinde biz ücretsiz fidan veriyoruz. Bunları ilk defa biz başlattık. Bunlar gerçekten müthiş hamlelerdir" dedi.


SPİL MİLLİ PARKI ARTIK ŞEHZADELER'İN

Bakan Eroğlu, Milli Parklar tarafından işletilen Spil Dağı At Alanı Milli Parkının işletmesini Şehzadeler Belediyesi'ne devredecekleri müjdesini verdi. İşletmeciliğini tamamen Şehzadeler Belediyesinin yapacağı Spil Milli Parkında bulunan 1+1 23 kır evi ile 2+1 16 adet kır evi olmak üzere toplam 39 kır evi, günübirlik kullanım alanları, kapı girişi, kontrol, güvenlik Şehzadeler Belediyesine devredilecek. Birkaç hafta içinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Şehzadeler Belediyesi arasında imzalanacak protokol sonrası Spil Milli Parkı Şehzadeler Belediyesi tarafından işletilecek.


ÜZÜM GÜZELİ HEYKELİ MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Gediz nehrinde DSİ tarafından yürütülen ıslah çalışmaları sırasında dün sabah 10.00 sıralarında bulunan 600 kilogramlık Yunan Bereket ve Tarım Tanrıçası Demether'e ait elinde üzüm salkımı tutan heykel  İzmir  Arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne teslim edildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, "Dün de biz bu civarda Gediz'de ıslah çalışması yaparken, DSİ bir heykel buldu çalışmalar esnasında. Çok güzel bir heykel ona da Üzüm Güzeli adını verdim. Muhteşem bir heykel. Onu teslim ettik. İsim babası da ben oldum. Burada üzüm meşhur olduğu için bu ismi verdim çünkü elinde de bir salkım üzüm tutuyordu. Büyük bir heykel. Yaklaşık 500-600 kilogramlık bir heykel. Heykeli İzmir sınırları içinde Buruncuk Köprüsünün kuzey tarafından Çanakkale yoluna doğru bulduk. Ama bulduğumuz nokta Manisa'ya da yakın" şeklinde konuştu.


İPTAL EDİLEN SALİHLİ İLÇE KONGRESİ

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bugün gerçekleştirilmesi beklenen ancak AK Parti Genel Merkezi tarafından ikinci kez ertelenen Salihli İlçe Kongresinin ikinci bir aday çıkmasından dolayı mı ertelendiği sorusuna Bakan Eroğlu, şu cevabı verdi: "Genel Merkezimizin takdiridir o. En güçlü demokrasi bizde var. Başka partilerde yok. Bizde herkes demokratik haklarını kullanır. Dikkat ederseniz dün Uşak İl Kongresindeydim. Hakikaten bayram havasında geçti. Öyle bir kongre ki bütün salon içerisi dışarısı dolu. Yani CHP'nin Genel Merkez Kongresi bile böyle olamaz. Bizde demokratik bir hava var. Herkesin katkısı var bunda. Aynı ilde iki kongre olduğu için etkisi azalmasın diye herhalde burada da Merkezde Yunusemre ilçemizin kongresi olduğu için Salihli başka bir güne ertelendi sonuçta o da yapılacak."


GEDİZ'İN ISLAHI

Manisa'nın en önemli sorunlarından biri olan Gediz nehrindeki kirlilikle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu sorusuna ise Bakan Eroğlu, şöyle karşılık verdi: "Biz kendi vazifemizi, dere ıslahlarını, erozyon kontrollerini yaptık. Yani Orman ve Su İşleri Bakanlığı kendi vazifesini yaptı ama belediyeler taahhüt ettiklerini yerine getiremedi. Mesela Salihli, Turgutlu bunları yerine getiremedi. Bunu parti olarak söylemiyorum. Daha önce Salihli CHP, Turgutlu'da AK Parti'dendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi yerine getiremedi. Dolayısıyla bunlar belediyelerin vazifesi. Bu entegre bir proje. DSİ'nin yapacakları var, Orman teşkilatının erozyon kontrolü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapacağı var. Bilhassa katı atık bertaraf tesislerinin, belediyelerin atık su arıtma tesisleri tamamen belediyelere ait. İSKİ'de bütün atık su arıtma tesislerini kim yaptı? İSKİ yaptı. Burada da neticede MASKİ var. Olmazsa biz yapacağız."


SULAMA KANALLARI

Bakan Eroğlu, "Açık sulama kanallarında sıkça yaşanan ölümlere karşı tedbir alınıp alınmayacağı" konusunda bir soruya da şu cevabı verdi:

"Tedbir alalım tabi ama bütün dünyada kanallar var. Ben doktora sonrası Hollanda'da bulundum bir yıldan fazla. Hollanda'nın şehir içlerinin her yerinde kanal var. Korkuluk falan yok. Kusura bakmayın anası babası sahip olmuyorsa biz ne yapsak fayda yok. Hatta Adana'da bazı yerlerde boğulma oluyor diye tel örgüyle örmüşüz. Çocuk bu sefer tel örgüden atlıyor. Sanıyor ki o kanalda bir şey olmaz. Halbuki kanalda yazın büyük bir akım var. Orada hiç kimsenin kurtulması mümkün değil. Kaldı ki biz Manisa'da bu konuda tedbir aldık. Şuanda kapalı sulama rehabilitasyon planlaması devam ediyor. Biz onları kapalı sisteme alacağız. Zaman içerisinde inşallah belediye yetkililerimizle birlikte bu konuda da bir çözüm bulacağız."


"ODAMDAN MESİR MACUNUNU EKSİK ETMİYORUM"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Şehzadeler Belediyesini ilk ziyaret eden bakan olduğu için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyerek Eroğlu'na el yapımı bir ibrik hediye etti. İbriğin ardından bir sepet dolusu içinde Manisa'ya has Mesir macunu, kuru üzüm ve kuruyemişlerden oluşan bir sepet hediye eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Çok yoğun çalıştığınız için enerji olsun diye yöresel ürünlerimiz, üzüm, mesir macunu veriyoruz" dedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu gülerek, "Bu fazla değil mi enerji için. Ben Mesir macununu odamdan eksik etmiyorum. Bunu da söyleyeyim, buradan itiraf edeyim. Gençliğimizi Mesir macununa borçluyuz" diye konuştu.Bakan Eroğlu, Şehzadeler Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti Yunusemre İlçe Kongresine katıldı.



Manisa Manşet


Geri Dön