19 / 04 / 2024

Spine Tower Soma Holding'e ait değil mi?

Spine Tower Soma Holding'e ait değil mi?

Soma faciası ile gündeme gelen Spine Tower'ın arsa sahipleri, bina sahipleri ve Spine Yönetim A.Ş'nin Soma Holding ile bir alakası bulunmadığını belirten Spine Yönetim konuyla ilgili açıklama yaptı, işte o açıklama...




Manisa'daki Soma faciası ile gündeme gelen Spine Tower'ın arsa sahipleri, bina sahipleri ve Spine Yönetim A.Ş'nin Soma Holding ile bir alakası bulunmadığını belirten Spine Yönetim konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Spine Yönetim'in o açıklaması...


Halkevleri, Soma’da elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımız da dahil ülkemizde yaşanmış iş kazalarını protesto etmek için bir basın açıklamasında bulunmuştur. Demokratik ifade özgürlüğüne saygı duymaktayız.


Ancak, basın açıklaması, Maslak’ta bulunan Spine Tower binası önünde gerçekleşmiştir. Üzülerek takip etmekteyiz ki kamuoyunda Spine Tower’ın Soma Holding’e ait olduğuna dair gerçek dışı beyan ve bilgiler yayılmakta ve yer almaktadır.


Halbuki Spine Tower arsa sahipleri ve kat malikleri olarak bizler, bugüne kadar hep iyi niyetimizi koruduk. Ancak bu ve benzer beyanlar maalesef amacını aşmakta ve Soma’da yaşanan elim kazayla hiçbir ilişkisi bulunmayan bina sahipleri ve yönetimini mağdur etmektedir.


Daha önce de açıkladığımız gibi durum şu şekildedir:

·         Spine Tower’ın arsa sahipleri, 1968 yılından bu yana Eyigüngör, Ortaş, Sayılı ve Uzal ailelerine aittir.

Bugün Spine Tower, bina sahibi 75 kişiye aittir. Bu bilgi, tapu kayıtlarında mevcuttur.

İyi bilinmelidir ki Spine Tower projesinin finansmanı, Soma Maden Ocakları’ndan elde edilen gelirlerle yapılmamıştır. Spine Tower, satın alan 75 kişinin sağladığı finansman ile yapılmıştır.


·         SPİNE TOWER’IN ARSA SAHİPLERİ, BİNA SAHİPLERİ VE SPİNE YÖNETİM A.Ş.’NİN SOMA HOLDİNG İLE ALAKASI BULUNMAMAKTADIR.


·         Spine Tower’da Alp Gürkan’ın sadece 150 m2’lik, 1 (Bir) adet dairesi vardır. Bu daireye, başka bir dava kapsamında TMSF tarafından el konmuştur. Daire, 20 Nisan 2015 günü TMSF binasında yapılacak ihale ile satılacaktır.


Spine Tower binasından yer satın alanların, arsa sahiplerinin ve projenin yönetimini sağlayan iyi niyetli insanların hak ve hukukunun korunması için gerçek dışı beyanda bulunanlar hakkında tüm hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna arz ederiz.

Saygılarımızla,


SPINE YÖNETİM A.Ş.




Geri Dön