27 / 04 / 2024

SPK, Enka İnşaat'ın hisse senedi ihracını kayda aldı

SPK, Enka İnşaat'ın hisse senedi ihracını kayda aldı

Sermaye Piyasası Kurulu Enka İnşaat'ın da aralarında bulunduğu 8 şirketin hisse senedi ihracını kayda
aldı



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ile Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin de aralarında bulunduğu 8 şirketin hisse senedi ihracını kayda
aldı.

SPK'nin haftalık bülteninde yer alan verilere göre, bu hafta, Kurul, Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin 660 bin lirası, Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin 7 milyon 300 bin lirası, İttifak Holding A.Ş'nin 20 milyon lirası ve Tekstil Finansal Kiralama A.Ş'nin 10 milyon lirası iç kaynaklardan, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 117 milyon 612 bin lirası temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracını kayda aldı.

Kurul, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş'nin 15 milyon lirası iç kaynaklardan, 85 milyon lirası temettüden, Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin 60 milyon lirası iç kaynaklardan, 340 milyon lirası temettüden ve Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin 23 milyon 587 bin 388 lirası iç kaynaklardan, 79 milyon 912 bin 611 lirası da temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracını da kayda aldı.

Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hisse senedi, Finansbank A.Ş'nin ise tahvil ve banka bonosu ihraç talebi ertelendi veya işlemden kaldırıldı.

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 65 milyon 500 bin lirası ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 50 milyon 400 bin lirası halka açılma şeklinde, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. 44 milyon lirası, Soda Sanayi A.Ş.

23 milyon 100 bin lirası ve Trakya Cam Sanayi A.Ş. 23 milyon 200 bin lirası temettüden, Petkim Petrokimya Holding A.Ş. 795 milyon 250 bin lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Kristal Kola ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 24 milyon lirası, Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 81 milyon lirası bedelli hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu. DD Konut Finansman A.Ş. ve Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş ise 50'şer milyon liralık tahvil ihracı için Kurul'a başvurdu. DD Konut Finansman A.Ş tahvilleri, halka arzedilmeksizin tahsisli satış yöntemiyle, Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz etmeyi planlıyor.

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka açıldı.


Geri Dön