27 / 04 / 2024

Spotçular Çarşısı `üst gelir grubunu' da çekti

Spotçular Çarşısı `üst gelir grubunu' da çekti

Küresel krizin etkisini artırmasıyla tüketiciler artık hep 'indirimli ve ucuz ürünlerin' peşinde.



Özellikle elinde nakit parası olana hazır giyimden beyaz eşyaya kadar her ürün oldukça avantajlı. Yenibosna'da bulunan Spotçular Çarşısı da bu süreçte ev kurmak, ev eşyasını yenilemek ya da uygun fiyat fırsatlarından yararlanmak isteyenlerin ilk adreslerinden biri olmaya başladı. Geçtiğimiz dönemlerde daha çok alt gelirli kesimin tercih ettiği çarşının ziyaretçileri arasında orta ve üst gelirliler çoğunluğu oluşturmaya başlamış.

Çünkü burada buzdolabından yatak odası takımına, büro mobilyalarından LCD TV'ye kadar ihtiyacınız olan her tür ürünü piyasanın yüzde 30 altında bir fiyata bulabilirsiniz. Ürünlere fatura ve garanti belgesi de veriliyor. Küçük defolu ve 2.el ürünlerde ise bu oran yüzde 50'ye ulaşıyor. Çarşıda fiyatları, tüm ürünleri nakit aldıkları için yüzde 30-50 daha ucuz tutabildiklerini söyleyen Spotçular Çarşısı Yöneticisi Yavuz Karabulut, krizden sonra özellikle orta ve üst gelir grubunun da alışverişe geldiğini açıkladı.

Alışveriş 4 kat arttı

Krizden sonra özellikle de Pazar günleri hem ziyaretçi hem de alışveriş miktarının 3-4 kat arttığını aktaran Karabulut, "Genelde satışları nakit ya da kredi kartına tek çekim şeklinde ancak kredi kartına taksit isteyene de vade farkıyla hizmet veriyoruz" dedi. Ailelerin ve yeni evleneceklerin en önemli müşteri grubu olduğunu aktaran Karabulut, "Bazen kamyonetle gelip eşyalarını alıp giden çok oluyor" diye konuştu.

Oturma odası 900 TL'ye

Spotçular çarşısında dışarda ortalama 1.400 TL'ye bulabileceğiniz oturma odası takımlarını 900 TL'ye, 700-850 TL'lik çamaşır makinalarını 500 TL'ye, 1.500 TL'den 4.000 TL'ye çıkan Plazma TV'leri ise 1.100-2.250 TL'ye bulmak mümkün.

Vatan

Geri Dön