19 / 04 / 2024

SRC Yapı ihracatını üçe katladı!

SRC Yapı ihracatını üçe katladı!

Dünya devi Kingfisher'le tedarik anlaşması imzalayan SRC Yapı, ihracatını üçe katladı. Şirketin patronu " Fransa 'da da bir montaj ve dağıtım tesisi kurmayı planlıyoruz " dedi.




Küvet ve duş sistemleri üreticisi SRC Yapı, dünyaca ünlü Kingfisher'la tedarik anlaşması yaptı. Üretiminin yüzde 15'ini yurtdışına satan SRC Yapı, attığı imzayla ihracatını yüzde 45'e çıkardı. SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Türkiye'de Koçtaş'ın yüzde 50 ortağı olan yapı market zinciri Kingfisher'la yaptıkları anlaşmayı "Ticari hayatımda attığım en önemli imza" olarak niteledi. 


FRANSA'YA TESİS KURACAK 

Anlaşmayla 100 kişilik ek istihdam yaratacaklarını anlatan Sürücü, "Fransa'da da bir montaj ve dağıtım tesisi kurmayı planlıyoruz" dedi. Sürücü, 23 Eylül'de İtalya'da gerçekleşecek banyo-seramik fuarı Cersaie'de yüzde 100 yerli 4 yeni ürün sergileyeceklerini de söyledi. Abdurrahman Sürücü, müşterilerini, yeni ürünlerinin lansmanı için fuara davet ettiklerini, bunun hemen ardından da 30 ülkeden rezervasyon talebi geldiğini belirtti. 2012'de 23 ülkeye ürün sattıklarını, şu anda bu rakamın 40'a çıktığını belirten Sürücü, "Bu yıl 75 milyon TL ciro hedefliyoruz. Buna uygun bir şekilde büyüme gerçekleştiriyoruz" dedi. 


ÇÖZÜM SÜRECİYLE URFA'YA YATIRIMA GİTTİ

Hükümetin başlattığı çözüm sürecinin verdiği güvenle, Doğu ve Güneydoğu'da araştırmalara başlayan SRC Yapı, ilk yatırımını Şanlıurfa'da yaptı. Irak başta olmak üzere bölge ülkelere ihracatı buradan yapmayı planlayan şirketin kentteki montaj tesisi şimdiden 150 adetlik sipariş aldı. SRC Yapı'nın günlük üretim kapasitesi ise bin 500 adedi buluyor. 



Sabah


Geri Dön