20 / 04 / 2024

SRC Yapı kurutmalı duş üretti!

 SRC Yapı kurutmalı duş üretti!

Lüks duşakabine odaklanan SRC Yapı, kurutma modüllü duş üretti. Havlunun pabucunu dama atacak şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sürücü, "Ürün dünyada ilk. Patentini de alıyoruz" dedi



SRC Yapı dünyada ilk kez insan kurutma modüllü duş icat etti. 87 ülkede patent ile koruma altına alınan modül, duştan sonra havluyla kurulanmayı tarihe gömecek. Bunun yerine 1.5 dakika kabinde bekleyerek vücut ve kabin içi ıslaklığı yok etmek mümkün. Sistemin birçok avantajı var. Örneğin duştan çıkıldığında vücuttan damlayan sulardan yerlerin ıslanması önleniyor. Böylece kayma, düşme gibi kazaların da önüne geçiliyor. Ayrıca duşların kişisel değil, otel ve spor salonu gibi toplu kullanıma açık olduğu yerlerde havlulardaki hijyen sorunu da bitmiş oluyor. SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, sistemin teknik özelliklerini şöyle anlatıyor: "Büyük bir fön makinesi şeklinde, tavan kısmında hava boğazları olan, spiral bir hortumla içeriye yüksek debide sıcak hava üfleyen bir sistem geliştirdik. Modüle su girse de elektrik kaçağı olmayacak şekilde güvenlikli hale getirdik. Ar-Ge departmanımızın geliştirdiği ürünün patent ön araştırması yapıldı ve dünyada benzerine rastlanmadı. Böylece patent haklarını aldık." 


ROBOTLU ÜRETİM YAPIYOR 

SRC'nin yenilikçi fikirlerinin arkasında ise üretim gücü yatıyor. 1990'da İstanbul Davutpaşa'daki atölyede zor şartlarda başlayan üretim bugün son teknoloji kullanılarak gerçekleşiyor. Türkiye'de ilk defa robot kontrollü sisteme geçen firma, 2012'de entegre tesis ihtiyacı nedeniyle Hadımköy Akpınar Sanayi Sitesi'ndeki 40 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 45 bin metrekarelik yeni yerine taşındı. "Sektörde güçlü bir oyuncu olmak istiyoruz" diyen Sürücü, "Türkiye'de başarılı olduğumuz, üretimden başlayıp yürüttüğümüz sistemimizi, Avrupa'da oturtmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yurt dışında ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


23 ülkeye duş sistemleri sattı

SRC Türkiye pazarının yanı sıra ihtacatta da oldukça etkin. 2012 itibarıyla firmanın ihracat yaptığı ülke sayısı 23'e ulaştı. Şirketin hedefleri arasında yurtdışı ortaklıklara gitmek de var. Bu sayede küresel pazarlarda daha etkin olarak faaliyet göstereceklerini ifade eden Sürücü, "Büyüme yatırımlarımızın tümünü dünya pazarlarına göre yaptık" dedi. 


Kuveyt'te 12 banyolu evler var

Yurt dışı pazarlar arasında körfez ülkelerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Sürücü, özellikle gelir düzeyi yüksek kişilerin banyolarında lükse düşkün olduklarını ifade etti: Sürücü sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizdeki ebeveyn banyosu, zengin körfez ülkelerinde ebeveynler banyosuna dönüşüyor. Kuveyt'te bir ev gördük. Malikhane falan değildi. Orta karar bir semtte, üç katlı, 30 odalıydı. Sahibi de öyle petrol zengini falan değildi. Bölgede böyle bir kültür var. O bölgelere ultra lüks banyo anlayışını taşıyoruz."


Sabah



Geri Dön