26 / 04 / 2024

Sri Lanka'da Halil Kantarcı Yetimhanesi inşa edilecek!

Sri Lanka'da Halil Kantarcı Yetimhanesi inşa edilecek!

15 Temmuz 2016 darbe girişimi direnişinde Çengelköy’de şehit edilen Halil Kantarcı adına Sri Lanka’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bölgesinde yaptırılacak yetimhanenin çalışmalarına başlandı.





Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Çengelköy’e yapılan baskınlarda direniş için en ön saflarda bulunan Halil Kantarcı açılan ateş sonucu şehit edilmişti.


Yetimhane Projesi Başlıyor


Şehadetinden kısa bir zaman önce arkadaşları ile yaptığı bir görüşmede, bir yetimhane yaptırma fikrini paylaşan Halil Kantarcı’nın hayalini gerçeğe dönüştürmek için Sadakataşı Derneği ve Halil Kantarcı’nın arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan projeye 9 Sivil Toplum Kuruluşu daha (Tügva, Uluslararası Genç Derneği, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Genç Müsiad, Genç Önder, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği, Sabah Namazı Devrimi) destek veriyor.


Yetimhane Sri Lanka’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bölgesinde yaptırılacak. Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı ve yetim oranının yoğun olduğu bölgede medrese eğitimi problemi çocukların Kur’an ve dini eğitim ile geç tanışmalarına neden oluyor. Ekonomik sorunlar nedeniyle de yetimhane inşaatları yapılamıyor. Proje sonucunda toplamda 317,68 m2’lik alana yapılacak yetimhane iki kattan oluşacak ve yetimhanede 40 yetim kalabilecek.




Yeni Akit




Geri Dön