26 / 04 / 2024

St. Petersburg Batı Otoyolunu IC İçtaş ve Astaldi yapacak!

St. Petersburg Batı Otoyolunu IC İçtaş ve Astaldi yapacak!

IC İçtaş ve İtalyan inşaat firması Astaldi, Rusya için büyük öneme sahip St. Petersburg Batı Otoyolu projesinin orta kesiminin inşaatını gerçekleştirecek



IC İçtaş ve İtalyan inşaat firması Astaldi, Rusya için büyük öneme sahip St. Petersburg Batı Otoyolu projesinin orta kesiminin inşaatını gerçekleştirecek. Northern Capital Highway (NCH) Konsorsiyumu Batı Otoyolu orta kesiminin inşaatı ile tüm Batı Otoyolunun işletilmesi ve bakım onarımı için açılan ihaleyi kazandı. Konsorsiyumun yapım ortakları Türk IC İçtaş ve İtalyan Astaldi firmaları, yatırımcı ve işletmeci ortakları Rusyanın iki büyük kredi kuruluşu VTB Grupun bir alt kuruluşu olan VTB Capital ve Gazprombank oldu.

2012de başlayacak

Sözleşme görüşmelerinin yılsonuna kadar tamamlanması ve inşaata 2012 yılında başlanması öngörülüyor. Batı Otoyolu Projesi Rusyada kamu-özel sektör işbirliği modeli ile hayata geçirilen en büyük proje olma özelliği taşıyor.
IC İçtaş ve Astaldi tarafından inşa edilecek Batı Otoyolu orta kesiminin toplam uzunluğu 11.7 km. Yolun 7.5 kmsi Neva Körfezinde deniz üstünde inşa edilecek. Proje kapsamında bir adet yükselir köprü (170 m), bir adet kablo askılı köprü (620 m), 1 adet extradose köprü (440 m), toplam 7570 m viyadük ve 400 m aç-kapa tünel bulunan bu 8 şeritli (2x4) yolun yatırım maliyeti yaklaşık 3 milyar euro. Astaldi Grup Genel Müdürü Cesare Bernardini ve IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Çeçen, şunları söyledi:
VTB Grup ve Gazprombank ile yaptığımız işbirliğinin, Rusyanın gelecek vaat eden alt yapı inşaat pazarına adım atmak için oldukça değerli ve stratejik bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Bu proje Rus, Türk ve İtalyan ortaklığına önemli bir örnek teşkil ediyor.

Vatan


Geri Dön