19 / 04 / 2024

St. Simone Manastırı ziyarete açıldı!

St. Simone Manastırı ziyarete açıldı!

Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. St. Simeon Manastırı ’na girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.




Hatay'ın önemli tarihi, kültürel zenginliklerinden biri olan St. Simone Manastırı bir yıllık restorasyon çalışmalarının ardından ziyaret açıldı.


 St. Simone Manastırı restorasyonu kapsamında, yollar parke döşendi, 23 bin metrekare alanda bitki ve fundalık temizliği yapıldı, manastır, çevresine 750 metre sarmaşık tel çit çekilerek korumaya alındı. Alanda bulunan taşların envanter çalışmalarında kullanılmak amacıyla 468 metrekare alana sahip çelik yapılı üst örtü yapıldı.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Defne ilçesi Aknehir Mahallesi yakınlarında, 479 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde kurulan ve Antakyalı St. Simon'un bir sütün üzerinde 45 yıl yaşadığı yer olarak anılan manastırın restore edilip, çevre düzenlemesi yapılarak yeniden ayağa kaldırılmasının il turizmine önemli oranda katkı sağlayacağını kaydetti.


Lekesiz, ilin kültürel mirasıyla ilgili restorasyon çalışmalarının bir program dahilinde yürütüldüğünü, yur içi ve yurt dışından Hatay'ı merak eden herkesi ilin sahip olduğu güzellikleri görmeye davet etti.


St. Simeon Manastırı’na girişlerin ücretsiz olacağı bildirildi.


AA


Geri Dön