25 / 04 / 2024

Star Food, Antalya OSB'de fabrika kuracak!

Star Food, Antalya OSB'de fabrika kuracak!

Hasan Güneş, Antalya OSB'de 3 bin metrekarelik alanda fabrika kuracaklarını ve fabrikayı daha sonra büyüteceklerini söyledi



Star Food Antalya Genel Müdürü Hasan Güneş, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda fabrika kuracaklarını ve fabrikayı daha sonra büyüteceklerini söyledi. Ortaklık sayesinde yılda 15 milyon Euro'luk ihracat hedeflediklerini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Lufthansa Hava Yolları catering şirketinin kendi müşteri portföyü var. Bizim ürettiğimiz doğranmış sebze ve meyvelerin havalimanlarında yüklemesi yapılacak. Yeni kurulacak fabrikada da sandviç, kek, meyve ve sebze salataları üretilecek, ikinci adımda Roma, Almanya ve Londra'ya ihracat yapılacak. Yılda yaklaşık 15 milyon Euro'luk ihracat hedefimiz var. ilk yılda iç piyasada da 15 milyon Euro'luk satış hedefledik. Bu hedefler Antalya'ya inen 9 milyon yolcunun yüzde 70'ine hitap edecek ve Türkiye'deki ağırlık, havayollarının yüzde 75 ihtiyacını da karşılayacak." Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'na da Antalya'da hazırladıkları ürünleri göndereceklerini belirten Güneş, "Ürünlerimiz Lufthansa'nın Roma ve Londra merkezlerine gönderilecek ve oralardan ülke içinde dağılımı yapılacak. Bu ilk etapta 2.5 milyon Euro'luk yatırım. Daha sonra ikinci ve üçüncü etapları devam edecek" dedi.
Habertürk

Geri Dön