24 / 04 / 2024

StarCity Outlet Center'ın aylık cirosu 16 milyon TL'ye çıkarılacak!

StarCity Outlet Center'ın aylık cirosu 16 milyon TL'ye çıkarılacak!

Yıldız ve Boyner Holding ortaklığıyla gerçekleştirilen, kiralama ve yönetimini gayrimenkul yönetim şirketi Jones Lang Lasalle'in üstlendiği StarCity Outlet Center, 'en outlet' olma hedefiyle ziyaretçi sayısı katlayacak



Yıldız ve Boyner Holding ortaklığıyla gerçekleştirilen, kiralama ve yönetimini gayrimenkul yönetim şirketi Jones Lang Lasalle'in üstlendiği StarCity Outlet Center, 'en outlet' olma hedefiyle ziyaretçi sayısı katlayacak. Şok indirimler ve bir dizi kampanyalarla ziyaretçi sayısı yüzde 40 artırılıp aylık ciro 16 milyon liraya çıkarılacak.

Altınyıldız'ın Yenibosna'daki fabrika binasına Boyner ve Yıldız Holding ortaklığında inşa edilen ve ziyaretçilerine geçen nisan ayında kapılarını açan Starcity Outlet Center, 'en outlet' olma hedefiyle kolları sıvadı.

Kiralama ve yönetimini Jones Lang Lasalle'in üstlendiği StarCity, diğer alışveriş merkezleri içinden 'en outlet' olma hedefiyle sıyrılıp fark yaratmayı planlıyor. Kısa bir süre önce göreve getirilen StarCity Genel Müdürü Bülent Kural, uygulayacakları şok indirimler ve aktivitelerle bölgenin hem alışveriş, hem de eğlence merkezi olacaklarını söylüyor. Bu sloganla şu an 330 bin civarında olan aylık ziyaretçi sayısını 600 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Kural, "Biz slogan olarak 'en outlet'i seçtik madem fiyat, kalite ve ürün çeşitliliğiyle de bunu karşılamak istiyoruz. StarCity'deki mağazalara müşteri geldiğinde kalite, ürün çeşitliliği ve fiyatla gerçek bir outlet görmeli. Bu hedefle 140 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezimizde dükkan dükkan gezip fiyat ve ürün içeriklerini tekrar konuştuk" diyor.

45 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip StarCity'de 140 mağaza ve 130 markanın yer aldığını söyleyen Kural, ilk defa tabelasına outleti burada ekleyen Beymen ve Prada gibi seçkin markaların ürünlerinin yüzde 90 gibi indirimlerle müşterilere ulaşmasının önemli bir adım olduğunu iletiyor.

"Gerçek outleti göstereceğiz"
Birbirine benzeyen çok sayıdaki alışveriş merkezlerine karşı kendilerinin elde ettikleri tecrübe ve yatırımcılarının da desteğini alarak önemli farklılıklar yaratacaklarını ifade eden Kural, insanlara gerçek outleti göstermek istediklerini belirtiyor. Bunun için uyguladıkları şok indirimler dışında Yenibosna'da 100 bin komşuyu kahve içmeye davet ettiklerini aktaran Kural, üniversite öğrencilerini çekmek için 'alışveriş yap sinema biletini kap' kampanyası yaptıklarını, çocuklara da her haftasonu ücretsiz tiyatro gösterileri yaptıklarını iletiyor. "Hedefimiz bu gibi aktivitelerle çevre insanının bu alışveriş merkezini sahiplenmesini sağlamak" diyen Kural bölge gençlerini çekmek için yeni oyun alanları kurulacağını ve teras bölümünün genişletileceğini dile getiriyor. Kural bu ' yenilikler için 2-3 milyon dolarlık daha ek yatırım yapılacağını kaydediyor.

Outlet algısı değişti
Türkiye'de bundan 7-8 öncesine göre outlet mağazalara bakışın çok değiştiğini söyleyen Bülent Kural, "Eskiden outlet dendiğinde fabrika satış mağazası, defolu ürünler akla gelirdi. Ancak son iki yıldır yaptırdığımız araştırmalar, omletlerde defolu ürün algısının yüzde 7'den 4'lere kadar düştüğünü gösteriyor. Outietler gerçek kimliğine kavuşuyor. Satılan ürünler defolu değil, bilakis bir sezon önce belli bir adette ve aynı kalitede sunulmuş, fakat serisi bozulmuş ürünlerin satıldığı noktalar" diyor.

Morgage Market


Geri Dön