24 / 04 / 2024

Steelife, 35 günde yazlık villa üretiyor!

Steelife, 35 günde yazlık villa üretiyor!

Vefa Grup'un markalarından Steelife, 35 günde yazlık villa üretiyor



Vefa Grup'un markalarından Steelife, galvanizli hafif çelikten İstanbul'da ekolojik özelliğe sahip villalar yapacak. Kendi elektriğini kendisi üretip, faturayı sıfırlayacak yeni yapı sisteminin üretimine yakın zamanda başlayacak olan Steelife, ilk örneği Pendik'teki Showroomunda sergileyecek.

Proje için İstanbul Üniversitesi hocalarından Prof. Zerrin Yılmaz ve Atilla Dikbaş ile yaptıkları çalışmaların tamamlandığını belirten Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, ekolojik özelliğe sahip hafif çelik yapıların Türkiye'de ilk kez yapılacağını söyledi. Aydın, "Minimum enerji tüketimi ile minimum karbon üretimini amaçlayan bu yapıyla hafif çelik yapılara artı değer katmış olacağız. Şu anda standart Steelife'lar izolasyon değerleri diğer yapı sistemlerinden yüzde 100 daha avantajlı. Ekolojik villaları ise standart Steelife'lara göre 2 katı kadar daha fazla avantaj daha sağlıyor" dedi.

Ekolojik villa sayısı 15 olacak
Hafif çelikten yapılan ekolojik binayı göstermek için İstanbul'da ekolojik villalardan oluşan bir gayrimenkul projesini hayata geçirmek istediklerini söyleyen Aydın, "Özellikle müstakil konutlarda yaşayanların inanılmaz aidat sorunlan var. Bu sistemde aidatiar azahyor. Bir de faturasız ev olunca tercih edilecektir. Daha çok bilinçli insanlar tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
İstanbul'da inşa edilecek ekolojik villalar için arsa aradıklarını belirten Aydın, "Özellikle müstakil yapıların olduğu bölgeleri düşünüyoruz. 10 ila 15 arasında bir villa grubu yapacağız. Bu yıl içerisinde başlamayı düşünüyoruz. 35 günde bir villa bitirilebiliyor" dedi.

Binanın kendi enerjisini kendisinin ürettiğini anlatan Aydın, leed aydınlatma ve A plus sınıfı beyaz eşya eşya ile de enerji tasarrufu sağladıklarını anlattı.Ekolojik villaları 130 metrekare ci-varında 2 katlı olarak yapacaklarım belirten Aydın, şöyle devam etti:"Steelife sistemi ile 4 katlı bina da yapıla-biliyor. Ekolojik olduğu için fiyatı da standart binalardan çok yüksek değil.

Normal Steelife'ta metrekare fiyatları 450 ile 650 dolar arasında. Ekolojik villalar ise yüzde 10-15 civarında ilave bir bedelle alınabiliyor. Bu ilave bedeli de 5 yıllık bir zaman dilimi içerisinde evin tüketiminde sağlanan tasarruf ile geri alınabiliyor."Bülent Aydın, bu yıl içinde 20 bin metrekare satış yaptıklarını bu gayrimenkul projesi ile de bu satışları 3 katına çıkarmayı düşündüklerini söyledi.100 metrekarelik klasik bir evde ocak ayında ortalama 146 lira doğalgaz faturası ödendiğim hatırlatan Aydın, Pendik'te bulunan biri fabrika diğeri ise shovvroom olmak üzere 1100 metrekarelik steelife binalarda aynı dönemde 450 lira fatura ödendiğini vurguladı.


Hastane ve oteller de Steelife'ı tercih ediyor
Satışlarının yüzde 80'nini yurtdışına yapan Steelife'ın iç pazar satışlarının arttığını belirten Bülent Aydın, "Bayilik çalışmamız var. Artık Türkiye ve yurtdışı için bu alt yapıyı kurmak istiyoruz. Bayiliklerle birlikte özellikle Anadolu'da güçlenmeyi düşünüyoruz" dedi. Steelife'ların konutların yanı sıra, satış ofisi, hastane, okul binası olarak da kullanılabildiğini anlatan Aydın", Nisa Hastanesi'ne poliklinik yaptıklâffnı, Bahcesehir Üniversitesi ile de okul projesi bulunduğunu kaydetti. Aydın, Antalya'da 76 süit odalı Vogue Otel'i 70 günde teslim ettiklerini sözlerine ekledi.
Dünya-Leyla İlhan Özek


Geri Dön