28 / 03 / 2024

Steven Young: Bursa'da yatırım için arsa yok!

Steven Young: Bursa'da yatırım için arsa yok!

Steven Young, 2015 yılında yapacakları 135 milyon eurodan fazla yatırımın aslan payının Bursa’ya olacağını, ancak yeni yatırımlar için OSB’de arsa kalmadığını, yeni OSB’ler gerektiğini söyledi



Bosch CEO’su Steven Young, 2015 yılında yapacakları 135 milyon eurodan fazla yatırımın aslan payının Bursa’ya olacağını, ancak yeni yatırımlar için OSB’de arsa kalmadığını, yeni OSB’ler gerektiğini söyledi


Bosch CEO’su Steven Young, 2015 yılında Bursa’da iki Ar-Ge projesi hayata geçireceklerini, 2015 yılında yapılacak 135 milyon eurodan fazla yatırımın aslan payının Bursa’ya olacağını, ancak yeni yatırımlar için OSB’de arsa kalmadığını  söyledi.


Ciddi sıkıntı yaşanıyor


Young, “Geçen yıl 150 milyon euro yatırım yapmıştık. 2015’te 135 milyon eurodan daha fazla yatırım yapacağız. Bu yatırımın aslan payı Bursa’ya olacak. Türkiye’de yatırım ortamı makul. Yatırım yapmak için devlet desteği var. Kalifiye çalışanlar bulabiliyoruz. İyi bir yan sanayi var” diye konuştu. Bursa’da ciddi şekilde organize sanayi bölgesi sıkıntısı yaşadıklarına vurgu yapan Young,  şöyle devam etti:  “Bursa’da ufak bir sıkıntı var. OSB’de arsa bitti. 2015 yılının ilk yarısında yeni OSB konusuna çözüm getirileceğinin bilgisini aldım. Bunu çok hızlı görmek istiyoruz. Çünkü, 2018’de üretip teslim etmek istediğimiz ürünler var. 2018’de ürünleri teslim edeceksek, çok önceden arsaları alıp, fabrikaları inşa edip, makinaların donatımını yerleştirmiş olmamız gerekiyor.”


Almanya’dan önce Bursa’da üretiyor


Bosch’un yeni ürünleri hakkında da bilgi veren Steven Young, şöyle konuştu: “Ürün ailemizin yelpazesini geliştiriyoruz. Özellikle dizel enjektörde yüzde 30 tasarruflu yeni ürünleri Bursa’da üreteceğiz. Otomotiv olarak baktığımızda Bursa’da üretim olarak en yeni ürünleri yapıyoruz. Bosch’un çıkarttığı bir ürünü Almanya’dan önce Bursa’da üretiyoruz.”


Vatan


Geri Dön