19 / 04 / 2024

STFA İnşaat Grubu Kuveyt'e liman inşa edecek!

STFA İnşaat Grubu Kuveyt'e liman inşa edecek!

STFA'nın Kuveyt'te liman inşaatı projesi "Small Boat Harbours"un temel atma töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşti. İki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri ileriye taşıyacak bir adım atılmış oldu...



STFA'nın Kuveyt'te liman inşaatı projesi "Small Boat Harbours"un temel atma töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşti. 


Türk şirketi Kuveyt'e liman inşa edecek 


Türk mühendislik şirketi STFA İnşaat Grubu'nun, Kuveyt'teki ilk projesinin temelini düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül attı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Kuveyt ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinden ve Türk şirketlerine duyulan güvenden memnuniyetini dile getirdi. 


İFTİHAR VESİLESİ 


Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kuveytli dostlanmıza ve Türkiye'nin iftihar vesilesi olan büyük STFA şirketine başanlar diliyorum. İnşallah proje bittiğinde de böyle güzel seremonilerle açılışını yaparız." STFA İnşaat Grubu Başkanı Alp Taşkent ise, bu işbirliğinin iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri ileriye taşıyacak bir adım olduğunu belirtti. 


KİLOMETRE TAŞI OLDU 


Taşkent, "Small Boat Harbours" projesi ile,deneyimimizi aktardığımız körfez ülkelerine Kuveyt'in de eklenmesini, ild ülke ilişkilerinin gelişmesinde kilometre taşı olarak görüyoruz" dedi. Töreni, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. 


Yeni şafak Gazetesi 


Geri Dön