26 / 04 / 2024

STFA İnşaat ile Arab Contractors iyi niyet anlaşması imzaladı!

STFA İnşaat ile Arab Contractors iyi niyet anlaşması imzaladı!

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yeni şekillenen dünyada, yeni yönetim tarzı ve liderlik modeline ihtiyaç duyulduğunu söyledi



Okyay, Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, iş hayatında sürekli yenilikler olduğunu belirtti.

Yeni şekillenen dünyada yeni yönetim tarzı ve liderlik modeline ihtiyaç olduğunu dile getiren Okyay, yeni liderlik modelinde insanlara daha çok enerji veren, içlerindeki en iyi lideri ortaya çıkaran liderlik tarzının ön plana çıktığını anlattı.

Bu nedenle liderlerin, eskisinden daha çok hıza adapte olan, inovatif, bürokrasiden çok sürekli değişimden esinlenen organizasyonlar kurmak zorunda olduğunu ifade eden Okyay, yönetim liderlerinin 20. yüzyılda daha çok Batıdan çıktığını ve bu liderlerin iş hayatını yönlendirdiğini dile getirdi.

Okyay, yeni düzende kalıcı değişimi algılayan ve bunu uygulayan kurumların kazanacağına işaret ederek, internet, web tabanlı araçlar, sosyal tabanlı teknolojilerin doğal liderlerin ortaya çıkmasına neden olacağını söyledi.

İş hayatının gittikçe daha fazla demokratikleştiğine değinen Okyay, çalışanların alınan kararlara katılımının daha çok arttığını ve insanların katkıları ölçüsünde performanslarının ölçüldüğünü kaydetti.

Zeynep Bodur Okyay, 'Yeni liderliğin bu içinde bulunduğumuz bölgeden çıkacağına inanıyorum. çünkü yaşadığımız coğrafyada her şey eskinin üzerine kurulmuyor, yeninin üzerine kuruluyor ve gelişiyor. Genç bir nüfus var bu coğrafyada. Bu gençlerin adaptasyon kabiliyetine baktığımız zaman, bu coğrafyada yeniliğe adapte olmak daha kolay' dedi.

ivil toplum kuruluşlarının (STK) toplumun bir parçası olarak hem kendilerinin değiştiğini hem de toplumun değişmesine katkıda bulunduklarını vurgulayan Okyay, kadınların artan oranda bu tür STK"larda yer aldığını belirtti.

Okyay, STK"larda çalışan çok başarılı kadınlar olduğuna işaret ederek, 'Yeni iş düzeninde kadınların daha çok söz sahibi olabileceğini düşünüyorum. Bölgede iş yaşamına katılımda daha az kadının olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda gerçi bu oranlarda bir artış var. Sadece bölgemizde değil Avrupa"da da kadınların işgücüne katılması noktasında çalışmalar yapılıyor. Kadın liderler mücadeleci, sonuç odaklı ve paylaşımcı olmak zorunda' dedi.

-'CİNSİYET EşžİTLİÄžİ ULUSAL POLİTİKANIN BİR SONUCU OLMALI'-

Birleşik Arap Amirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konsey Üyesi Najla Al Awadhi ise, BAE"nin, Türkiye"ye çok saygı ile bakan bir ülke olduğunu ve dünyada Türkiye"nin yerini çok takdirle karşıladığını anlattı.

Al Awadhi, BAE"de parlamentoya bakıldığında kadınların temsil edilme oranı en yüksek olan ülkelerden biri olduğuna değinerek, 'BAE pek çok konuda kadınlara fırsat veriyor. BAE"de kadınları lider pozisyona koymak için ciddi bir çaba var. Kadınların her alanda topluma entegre olduğu bir sistemi benimsiyoruz' dedi.

Tüm bunların yanında fırsat ve cinsiyet eşitsizliği açısından kendi ülkelerinde de sorunlar olduğunu belirten Al Awadhi, daha dirençli ve sağlıklı ekonomilerde kadınların ön plana çıktığını söyledi.

Al Awadhi, 'Cinsiyet eşitliği ulusal politikanın bir sonucu olmalı. şžu anda konuşmamız gereken şey; kadınların işgücüne katılmasını sağlamazsak bunun ekonomiye etkisi ne olacak Hükümetler kadınların ekonomiye ve politikaya katılım konusunda destekte bulunmazsa kadınlar diğer alanlara da katılma imkanını bulamayacaklar' dedi.

-MISIR"DAKİ LİMAN PROJELERİ İçİN İYİ NİYET ANLAşžMASI-

Bu arada, etkinlikte, STFA İnşaat Grubu ile Mısır"ın en büyük müteahhitlik ve devlet firması olan Arab Contractors arasında, başta İskenderiye Limanı"nın genişletilmesi projesi olmak üzere Mısır"daki tüm liman ve deniz inşaat projelerini kapsayacak bir iyi niyet anlaşması imzalandı.

Anlaşma protokolünü, STFA İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Taşkent ile Arab Contractors Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mahlab imzaladı.

Bu işbirliğinin ileride tüm altyapı projelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin hedeflendiği belirtildi.
AA


Geri Dön