28 / 03 / 2024

Stiebel-Eltron, Türkiyede yatırım için arazi arıyor!

Stiebel-Eltron, Türkiyede yatırım için arazi arıyor!

Yenilenebilir enerji ve ısınma soğutma sistemleri alanında pek çok ülkede yatırımları bulunan Alman enerji şirketi Stiebel-Eltronun, Türkiyede fabrika yatırımı yapmak için takasa uygun arazi ve ortak arayışına başladığı bildirildi



Yapılan yazılı açıklamada, firmanın Türkiye temsilciliğinin Sistem Barterın takas portalı "www.takasdepo.com" adlı internet sitesine verdiği ilanla yatırımları için ortak ve arazi aradığı, ilk etapta 100 milyon Avroluk tesis yatırımı planlayan şirketin, inşaat alanında da anahtar teslimi projelere girmeyi planladığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stiebel-Eltron Türkiye Genel Müdürü Cemal Yaşlak, Türkiye ekonomisinin son yıllarda elde ettiği istikrar ile yabancı yatırımcıların da dikkatini çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Stiebel-Eltron dünya genelinde 15ten fazla ülkede yatırımları bulunan Avrupanın en büyük ısınma ve soğutma sistemleri firmasıdır. Firma olarak Türkiyede yenilenebilir enerji, ısınma soğutma sistemleri ve inşaat alanında yatırımlar planlıyoruz. Kurulması planlanan fabrika için uygun arazi ve partner arayışı içindeyiz. Takasdepo.com üzerinden çok sayıda iş adamıyla irtibata geçtik. Şartlarda anlaşabilirsek ilk etapta 100 milyon Avroluk bir yatırım öngörüyoruz. Sadece Marmara Bölgesi değil Anadolu illeri de yatırım araştırmamız içinde yer alıyor."

Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle de Türkiyede ilk defa sıfır komisyonla online takas imkanı sunduklarını ifade ederek, "takasdepo.com" sitesinde ilk etapta Türkiye genelinde başlayan işlemlerin artık uluslararası boyuta ulaştığını, Yunan adaları, otel, gemi ve araba takasının ardından yerli ve yabancı yatırımcıları da biraraya getirdiklerini kaydetti.

Sitede konuttan, otomotive, beyaz eşyadan gıdaya kadar 15 bine yakın ürün ve hizmetin bire bir takas edilebildiğini bildiren Besle, bilgiyi verdi:
"Özellikle Avrupa pazarının doymasıyla birlikte pek çok yatırımcı takas yoluyla yatırım arayışına girdi. Alman Stiebel-Eltron firması bizimle irtibata geçti. Rüzgar, su, güneş gibi doğal kaynaklardan yenilenebilir enerji üretimi için arayış içinde olduklarını söylediler. Firma, Türkiyedeki temsilcileri aracılığıyla görüşmelere başladılar. Takas portalımız aracılığıyla üyemiz olan 5 bin firma ile irtibata geçtik. Şu an görüşmeler sürüyor. Arazi sahiplerine de ortak olma hakkı tanındı. Tesisi Alman firma kuracak. Arazi sahibi ise isterse parasını alacak, isterse gelirde hak sahibi olabilecek. Ayrıca firmalar sadece ürün değil yatırım ve ortaklık görüşmelerini de takasdepo.com sistemi üzerinden yapabiliyor. Yerli ve yabancı çok sayıda firma takas yoluyla ortak projeler geliştirmek için bizimle irtibata geçiyor. Yoğun ilgi nedeniyle takas portalımızı Avrupa ülkelerine de açtık. Yabancı firmalar Türkiyedeki temsilcileri aracılığıyla kendine ortak veya pazar bulabiliyor. Global bir takas borsası kurmak istiyoruz."
AA


Geri Dön