18 / 04 / 2024

Su aboneliği nasıl kapatılır?

Su aboneliği nasıl kapatılır?

Mesken veya işyeri gibi taşınmaz malınızın su aboneliğini kapatmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda su aboneliği nasıl kapatılır? Su aboneliği iptali nasıl yapılır? İşte su aboneliği kapatma işlemleri...



Su aboneliği nasıl kapatılır?

Taşınmaz malların su aboneliği gerekli belgelerin temin edilerek bağlı olunan su idaresine müracaat edilerek yapılıyor. Su aboneliği başvurularında, başvuru sahibi: Ev sahibi ise; Tapu fotokopisi; Kiracı ise kira kontratı fotokopisi; Kiracı ise ev sahibinin kimlik fotokopisi ve her ikisinin de T.C. Kimlik Numarası gerekiyor.


Buna karşın kullanmadığınız veya kiraya vereceğiniz mesken veya işyeri gibi taşınmaz malınızın su aboneliğini kapatmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda su aboneliği nasıl kapatılır?


Su aboneliğinin iptal edilmesi için öncelikle bağlı olunan su idaresi müdürlüğüne başvuruda bulunuluyor. Su aboneliği iptali için gerekli belgelerin temin edilmiş olması ve bir dilekçe ile müracaat edilmesi gereliypr.


İstanbul'da İSKİ Abonelik İptali İçin Gerekli Evraklar

-Evinizdeki ya da iş yerinizdeki su sayacınızın son metreküp değerini okuyun ve bir kağıda yazarak yanınıza alın.


-Ev sahibi ya da iş yeri sahibinin nufus cüzdanı gerekmektedir.

Eski faturanız ya da mukavele nuamranız gerekmektedir.


-İSKİ başvurusu esnasında vermiş olduğunuz teminat bedelini (evler için 147 TL) geri alacaksınız. Eğer borcunuz çıkarsa sayaç son işaretine göre  hesaplanan faturanızdan düşülecektir. Gerekiyorsa size iade yapılacaktır.


-İnternetten İSKİ abonelik iptali yapılmamaktadır. İnternet üzerinden ilgili evrakları göndermeniz mümkün olmayacağı için ve ödeme çıkabileceği için şu an İSKİ abonelik iptalleri için internet yolunu ya da online yolları kabul etmiyor.


İlk su aboneliği ücreti 2014!


Geri Dön