25 / 04 / 2024

Su çatı izolasyonu!

Su çatı izolasyonu!

Su çatı izolasyonu binalarımızı atmosferik olaylardan korur ve yapılarımıza estetik katar. Çatılara yapılacak ısı ve su izolasyonu ile binalarda enerji tasarrufu ve dayanıklılık sağlanmış olur...




Yapılarımızı atmosferik olaylardan koruyan, ısı izolasyonu, su izolasyonu sağlayan, yapılarımıza değer ve estetik katan vazgeçilmez kaplama örtülerine çatı deniyor. Çatılar modellerine, kaplama çeşitlerine, eğimlerine göre, farklılıklar gösterebiliyor. Çatılarda taşıyıcı karkas hazırlanırken, bulunduğu konum, taşıyacağı kaplama, kar, rüzgar yükü gibi unsurlar da göz önünde bulundurulur. Çatının statik hesaplamaları da bu doğrultuda yapılıyor. 


Su çatı izolasyonu!

Yapılarda, çatı yapmanın temel mantığı su izolasyonu ve ısı izolasyonudur. Günümüzde çatı izolasyonu denilince akla, su çatı izolasyonu geliyor. Eğimli çatılarda kaplama malzemesi su izolasyonunu sağlıyor. Çatı sistemlerinde en çok tercih edilen su izolasyon malzemeleri, shingle, metal kiremit, kiremit, braas sistem, kenet sistemler (bakır, titanyum çinko, boyalı sac, kurşun...) tpo ve pvc membran sistemlerdir.


Shingle su çatı izolasyonu!

Hafif ve renkli çatı kaplama sistemleri içerisinde yer alan Shingle çatı sistemleri uzun ömürlü, ucuz, estetik, hafif, kolay uygulanabilir olması, tercih nedenlerinin başında geliyor. Shingle'ler desen, renk, model ve şekillerine göre farklılıklar gösteriyor. 


Neden Shingle?: Kırılmayan, ezilmeyen çatı kaplaması olması, doğru uygulandığında kolay deforme olmayan shingle çatı sistemi uzun yıllar evinizin ve çatınızın koruyucusu olmaya devam eder. 



Isı yalıtımı ile ilgili sorular!
Evlerdeki ısı yalıtımının önemi!
Dış cephe kaplaması yaptırma!
Dış cephe ısı yalıtımı malzemeleri!
Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Çatı ısı yalıtımı köpük!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön