28 / 03 / 2024

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.



“Modern dünyada toplu yaşam alanları oluşturmak için çok katlı yapılar inşa ediyoruz. Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli. Eğer söz konusu su yalıtımı ise daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü suyun yapılar üzerindeki en büyük etkisi, bina ömrü ve güvenliğinde oluyor.”


Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter, “İyi bir projelendirme ve uygulama ile yaşanacak riskleri azaltmak mümkündür. Fakat yapı ömrü ile alakalı olarak esnekliğini kaybeden ve gevrekleşen malzemeler nedeni ile de risk devam etmektedir. Bu nedenle gerek sistemsel gerekse malzeme kaynaklı risklerin minimize edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.


Sağlıklı yapılar için zeminden çatıya, duvardan ıslak hacimlere kadar her noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Yeter, Baumit Ar-Ge merkezinin farklı ülkelerden elde ettiği verileri değerlendirerek malzeme gelişimi ve ürün kalitesini daha da yükseltmeye odaklı olduğunu belirtti.  

“Daha güvenli ve tam sızdırmaz ıslak alanlar oluşturmak için tam ve yarı esnek olmak üzere geliştirilen Protect 2K ve Protect 2K Elastic ürünlerimiz, TS EN 14891 standardına uygun olarak üretiliyor. Protect serisi ürünlerimiz tüm yapılarda, iç ve dış cephelerde, zeminde ve duvarda kullanılabiliyor. İç mekân ıslak hacimlerde, su altında kalan alanlarda (süs havuzu, içme suyu depolama tankı vb.), balkonlarda, teraslarda, temel ve perde duvarlarında, dış cephelerde doğrudan seramik malzemenin altına, beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanabiliyor. Çift komponentli su yalıtım ürünleri, ıslak hacimlerde karo yapıştırıcıları ve derz dolguları ile tam sızdırmaz ve güvenli sistemler oluşturmasını sağlıyor” dedi.



Geri Dön