08 / 05 / 2024

Şua İnşaat bir yılda 300 milyon TL ciro yapıyor!

Şua İnşaat bir yılda 300 milyon TL ciro yapıyor!

Halkalıda 37 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirdikleri Elit City ile dikkatleri bir kere daha üzerine çeken Şua İnşaat, 2011 hedeflerinde her hangi bir sapma yaşamaksızın projelerini gerçekleştiriyor



Küçükçekmece Halkalıda 37 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirdikleri Elit City ile dikkatleri bir kere daha üzerine çeken Şua İnşaat, 2011 hedeflerinde her hangi bir sapma yaşamaksızın projelerini gerçekleştiriyor. Bu yıl için 300 milyon TL ciro hedefleyen firma, yılın ilk yarısında gösterdiği performans ile bu rakamın yarıdan fazlasını elde etti.

2011in Eylül ayında Pendikte yeni projeyi satışa sunmayı planlayan Şua İnşaat, Elite Side ismini verdikleri projesine yaklaşık 100 milyon TLlik bir yatırım bedeli aktaracak. Pendikte toplam 350 konut inşa etmeyi planlayan şirket, Projeyi 22 bin metrekare arsa üzerine 65 bin metrekare inşaat alanı olarak gerçekleştirecek.

ELİTE CİTYDE SATIŞLAR YÜZDE 70TE
Halkalıdaki Elite Cityde toplam 79 bin metrekare konut alanına sahip olduklarını dile getiren Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından dizayn edilen Elite City Evlerinin 4, 8, 22 ve 30 katlı 4 bloktan oluştuğunu kaydetti. Projede toplam 591 konut yer aldığını belirten Kaya, Şua İnşaat olarak 2011 yılı hedeflerimizde şuan için sapma görünmemektedir. Bu yıl Elite City satışlarının yüzde 70ini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yeni projemiz arasında kentsel dönüşüm bölgelerinde arsa geliştirme çalışmalarımızda olacak. Ayrıca ahşap işleme ve taş işleme tesislerimizi geliştirmek de 2011 de hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu iki sektör ile genel anlamda inşaat malzemeleri dünyasında da etkin bir isim olacağız diye konuştu.

İnşaatlarda gene olarak yüzde 50 oranında kaba kısmı bitirdiklerine dikkat çeken Kaya, Ayrıca ahşap işleme tesisimizde yeni ekipmanlarımız geldi. Daha ilerisi içinde Boluda daha büyük bir tesis kurmak amacıyla ayrı bir arazi geliştirme ve yapılanma çalışmalarımız var. Bu kadar işi yürütmek için merkez ofis binamızın ince işleri yapılırken diğer yandan da arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Özellikle arazi geliştirme işlerinde, çok iyi ekiplerle birlikte hareket ettiklerine dikkat çeken Kaya, Hem şehir planlama, hem mimari, hem kurum ilişkileri ve mevzuat açısından en iyi sunabilmek adına iyi bir ekiple koordinasyonlu olarak çalışmaktayız. Hem bölgede sosyal rehabilite, hem mimari ve şehircilik açısından fazlasıyla alt verilerin değerlendirilmesi, yerel yönetim, bölge dernekleri ve ikamet eden taşınmaz sahiplerinin de nabzını alarak en iyiyi vermek gayretindeyiz dedi.

NİMETULLAH KAYANIN 2011 ÖNGÖRÜLERİ:
Seçim, tatil dönemi ramazan gibi dönemsel etkenlerle konut sektöründe satışların hızını kesildiğini dile getiren Kaya, Ama yinede sektörün canlı olduğunu, Türkiyenin farklı dinamikleri olduğunu ve siyasi istikrarla ve destekli politikalarla iyiye giderek devam edeceğimizi düşünüyoruz dile konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön