19 / 04 / 2024

Şua İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da projeye başlıyor!

Şua İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da projeye başlıyor!

Şua İnşaat, 2015'te Fikirtepe ve Kartal Yunus'ta iki projeye start verecek. Şirketin Ataşehir Barbaros ve Göztepe Merdivenköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor.



Şua İnşaat, 2015'te Fikirtepe ve Kartal Yunus'ta iki projeye start verecek. Şirketin Ataşehir Barbaros ve Göztepe Merpenköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor. Şua Inşaat'ın hedefi Anadolu yakasına 3 milyar liralık yeni değer katmak Şua İnşaat, İstanbul Anadolu yakasında ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Anadolu yakasına toplam 3 milyar TL'nin üzerinde değer katmaya hazırlanan şirket, ilk adımı Fikirtepe ve Kartal Yunus'ta atacak. 

Şua İnşaat, Göztepe Merpenköy ve Ataşehir Barbaros mahallelerinde proje geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu iki proje de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçecek. 


DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ 

İstanbul Anadolu yakasının yeni yaşam, ticaret ve alışveriş merkezi olmaya aday İstanbul'un ilk kentsel dönüşüm alanlarından Fikirtepe'de birbirini ardına projeler yükselmeye başladı. Uzun dönemdir Fikirtepe'de yaşanan sorunlar da bir bir çözülüyor. 


Şua İnşaat Fikirtepe düğümünü çözen firmalar arasına girdi. 24 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek için kolları sıvayan şirket, bu alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma imzalamış, geriye sadece 400 metrekarelik alandaki hak sahipleri kalmıştı. Bu hak sahipleriyle uzlaşılamaymca 'Acil Kamulaştırma' yöntemi devreye girdi ve düğüm çözüldü. 

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıçalı, 20 gün içinde kamulaştırma sürecinin tamamlanarak ruhsat sürecinin de başlayacağım açıkladı. 


3 BLOKTA 750 DAİRE 

Sarıçalı, yazdan önce Fikirtepe projesinin satışlarına başlamayı hedeflediklerini söyledi. Mimar Adnan Kazmaoğlu imzasını taşıyan Şua İnşaat Fikirtepe projesi hakkında da bilgi veren Sarıçalı, "Fikirtepe'nin en iddialı projelerinden birini hayata geçireceğiz. Proje alanımız Fikirtepe'nin en üst noktasında yer alıyor. 3 blok olarak yükselecek projemizde az sayıda 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 olmak üzere yaklaşık 750 konut yer alacak. 3 kulenin birleşim noktasında ticari, sosyal alanlar ile rekreasyon alanları bulunuyor" dedi. Şua İnşaat, Kartal Kentsel Dönüşüm Alanı içinde bulunan Eczacıbaşı Vitra ve Mutlu Akü arsaları ile DAP İst Marina projesine komşu 170 bin metrekarelik arazideki projesi içinde gün sayıyor. 


KARTAL'A MEGA PROJE

Ahmet Sarıçalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bölge için imar alanı çalışmalarının son aşamaya geldiği bilgisini vererek, proje hazırlıklarının tamamlamak üzere olduğunu 2015'te projeyi satışa çıkartmayı hedeflediklerini anlattı. Ahmet Sarıçalı Kartal Yunus proje alanının özel sektör tarafından proje gerçekleştirilecek tek parçada en büyük kentsel dönüşüm alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Burada 3 binin üzerinde bağımsız bölüm yer alacak. Karma kullanımlı olarak planlanan projede konutlar, ofis alanları ve çarşı yer alacak. Ayrıca proje içinde teraslı, özel bahçeli loft dairelere de yer vereceğiz" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜME ODAKLANDI 

Ahmet Sarıçalı kentsel dönüşüme odaklandıklarını belirterek, Göztepe Merpenköy'de 350 konutluk rezidans projesinin yanı sıra Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde de proje geliştirme çalışmalarına devam ettikleri bilgisini verdi. Sarıçalı bu iki projede de kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleriyle büyük oranda anlaşmaların sağlandığını söyledi. 


Posta


Geri Dön