26 / 04 / 2024

Sudanlılar Mamak’taki dönüşüm projelerini inceledi!

Sudanlılar Mamak’taki dönüşüm projelerini inceledi!

Sudan Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Afaf Muhammed, Sudanlı Belediye Başkanları, akademisyenler ve bürokratlardan oluşan 19 kişilik heyet, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti.




Sudan Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Afaf Muhammed, Sudanlı Belediye Başkanları, akademisyenler ve bürokratlardan oluşan 19 kişilik heyet, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Hayrat Vakfı ve Afrika Ulusal Eğitim ve Yetenek Geliştirme Akademisi arasında imzalanan “Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü” projesi kapsamında, Türkiye’ye gelen heyet, Mamak Belediyesi’nin uyguladığı kentsel dönüşüm projelerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
Başkanlar sordu, Akgül cevapladı

Akgül, kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere, belediyenin gelir kaynakları, kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sudan’daki yerel yönetim sistemi ile ilgili bilgiler veren misafir belediye başkanları, Akgül’e çeşitli sorular yöneltti. Mamak’ın kentsel dönüşümden, yapılan dev yatırımlara, kültürel değerlerinden sportif ve sanayi kimliğine kadar her alanda önemli adımlar attıklarını kaydeden Akgül, “İlk günden itibaren ilçemizin çehresinin değişmesi adına ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, vatandaşlarımızın da desteğiyle ilçemizin kaderini değiştirdik” dedi. Kentsel dönüşümün yanısıra sosyal dönüşümüde yaşadıklarını kaydeden Akgül, çok sayıda bilgi evi, aile merkezi, gençlik merkezi, kapalı pazar alanları, yüzme havuzu, spor salonları inşa ettik dedi.



Mamak Belediyesi


Haber Star  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SUDAN Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Afaf Muhammed, Sudanlı Belediye Başkanları, akademisyenler ve bürokratlardan oluşan 19 kişilik heyet, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Hayrat Vakfı ve Afrika Ulusal Eğitim ve Yetenek Geliştirme Akademisi arasında İmzalanan "Tûrkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü" projesi kapsamında, Türkiye'ye gelen heyet, Mamak Belediyesi'nin uyguladığı kentsel dönüşüm projelerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Akgül, kentsel dönüşüm projeleri basta olmak üzere, belediyenin gelir kaynakları, kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sudan'daki yerel yönetim sistemi ile ilgili bilgiler veren misafir belediye başkanları, Akgül'e çeşitli sorular yöneltti. Akgül, Mamak'ın kentsel dönüşümden, yapılan dev yatırımlara, kültürel değerlerinden sportif ve sanayi kimliğine kadar her alanda önemli adımlar attıklarını kaydetti. 


Star Ankara


Haber Akşam Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE-Afrika Medeniyet Köprüsü projesi kapsamında Türkiye gelen Sudan heyeti Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'den kentsel dönüşümle ilgili bilgi aldı. Heyet kentsel dönüşüm projelerini çok beğendi. 


Eski Sudan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Afaf Muhammed, Sudanlı Belediye Başkanları, akademisyenler ve bürokratlardan oluşan 19 kişilik heyet, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Hayrat Vakfı ve Afrika Ulusal Eğitim ve Yetenek Geliştirme Akademisi arasında imzalanan "Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü" projesi kapsamında, Türkiye'ye gelen heyet, Mamak Belediyesi'nin uyguladığı kentsel dönüşüm projelerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


İlçemizin kaderini değiştirdik 

MAMAK'ın kentsel dönüşümden, yapılan dev yatırımlara, kültürel değerlerinden sportif ve sanayi kimliğine kadar her alanda önemli adımlar attıklarım kaydeden Akgül, "İlk günden itibaren ekibimizle birlikte hassasiyetimizi ortaya koyup, vatandaşlarımızın da desteğiyle ilçemizin kaderini değiştirdik" diye konuştu. 


Akşam Ankara


Geri Dön