26 / 04 / 2024

Süha Güçsav: Bu yılda tüm altyapı yatırım fırsatlarını izliyoruz!

Süha Güçsav: Bu yılda tüm altyapı yatırım fırsatlarını izliyoruz!

Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, Türkiye'nin en büyük altyapı yatırım holdinglerinden 7 biri olarak 2014 yılında da altyapı sektörünün her alanında gerçekleşebilecek yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi planladıklarını belirtti...



HAVALİMANLARI yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kollarında faaliyet gösteren Akfen Holding, 2013 finansal sonuçları açıkladı. Holdingin 2013 yılında cirosu bir önceki yıla göre yüzde 23 artışla 111 milyon liraya ulaştı. Akfen Holding tarafından yapılan toplam yatırım miktarı ise 230 milyon lira oldu. Diğer yandan, bağlı ortaklıklar ve özkaynak yöntemiyle konsolide edilen iştiraklerin tümü dikkate alınarak bakıldığında ve finansalları karşılaştırılabilir bir hale getirmek amacıyla TAV Havalimanlan, TAV Yatınm ve Karasular HES'te gerçekleşen hisse satışlarına göre düzeltildiğinde ise holdingin cirosu yüzde 23 artış ile 1 milyar 126 milyon lira olarak gerçekleşti. 


Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, TAV Havalimanları, TAV Yatırım, Mersin Limanı (MIP), İDO ve Akfen Su'nun özkaynak yöntemiyle konsolide edilmeye başlandığım belirterek, bu sebeple bu şirketlerin gelir tablosuna katkılarının sadece net kâr kaleminde gözüktüğünü, ciro ve FAVÖK rakamlanna yansımadığım ifade etti. Güçsav, Türkiye'nin en büyük altyapı yatırım holdinglerinden 7 biri olarak 2014 yılında da altyapı sektörünün her alanında gerçekleşebilecek yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi planladıklarını belirtti. 


VERİMLİ BİR YILI GERİDE BIRAKTIK 


GÜÇSAV, "2013, holdingimiz acısından, iştiraklerimizin finansal kaldıraçtan faydalanmaya devam ettiği, organik büyüme katkısıyla güçlenerek olgunlaştığına şahit olduğumuz, yatırımlarımıza hız kesmeyerek sürdürdüğümüz verimli bir dönem olarak geçti. Akfen, lider işletmeler yaratarak ülke ekonomisine ve tüm paydaşlarımıza katkı sağlamaya devam etti" dedi. 


Star Gazetesi 


Geri Dön