08 / 05 / 2024

Şükrü Kara İzmir Belediyesi'nden Romanlara arsa istedi

Şükrü Kara İzmir Belediyesi'nden Romanlara arsa istedi

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, belediye başkanı ve kaymakamlardan Romanlar için yapılacak konutlara yer bulmalarını istedi



İzmir Valiliği tarafından düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nı yöneten Vali Yardımcısı Şükrü Kara, toplantıya katılan belediye başkanı ve kaymakamlardan Romanlar için yapılacak konutlara yer bulmalarını istedi.
Edirne Valisi Mustafa Büyük de "Roman vatandaşlarımızdan 4 yıllık üniversite bitiren herkesi iş sahibi yapma sözü veriyoruz" dedi.
Vali Büyük, şunları söyledi: "TOKİ tarafından Roman vatandaşlarımıza Edirne ve Keşan'da konutlar yapılacak. Roman vatandaşlarımızın yaşadıkları mekânlar daha modern hale getiriliyor. İlköğretimde okulda beslenme imkânı, ortaöğretimde ulaşımlarını sağlıyoruz. Üniversite eğitiminde harçlarını biz ödüyoruz."

Bursa polisinden Roman açılımı
Bursa Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Roman açılımı"ndan sonra harekete geçti. Bursa'daki Romanları ev ve işyerlerinde ziyaret ederek sohbet eden polis, karayoluyla Bursa'dan geçiş yapan Romanları da emniyette yedirip, içirdikten sonra suç işlememeleri konusunda uyardı.
Ziyaretlerde polisler, Romanlar'ı Emniyet Müdürlüğü'nde suçlu olarak değil misafir olarak ağırlamak istediklerini belirterek,  sorunlarını ve problemlerini kendileriyle paylaşmalarını istedi.
Dün Eskişehir karayolu üzerinde Romanların kullandığı bir minibüsü durduran polis her birinin 13- 82 arasında değişen suç kaydı bulunan 5'i kadın 13 Roman'ı Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi.
Milliyet


Geri Dön