24 / 04 / 2024

Şükrü Kara, İzmir'de kruvaziyer limanı yapılmasını istedi!

Şükrü Kara, İzmir'de kruvaziyer limanı yapılmasını istedi!

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir’de son yıllarda kruvaziyer turizmin geliştiğini, buna paralel olarak körfeze kısa sürede yeni bir kruvaziyer limanı yapılması gerektiğini bildirdi



Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl çeşitli şirketlere ait kruvaziyer gemilerle  İzmir  Alsancak Limanı’na 236 sefer gerçekleştiğini belirtti.

İzmir’in denizciliğin merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini, önümüzdeki yılın kruvaziyer turizmi için daha iyi olacağını ifade eden Kara, şunları kaydetti:
"Son yıllarda kruvaziyer turizmi gelişti. Kruvaziyer gemilerle sabah 08.00’de İzmir’e gelip, şehir turu atan, Meryemana Evi ve Efes’i ziyaret eden turistler saat 15.00’de limana dönüyorlar. Kent turu sırasında ortalama 90 dolar bırakıyorlar. Ufak tefek hediyelik eşya alıyorlar. Kentin bir bölgesinde halı, deri ve kuyumcular çarşısı kurup, aynı anda gelen 500 kişiye hizmet edecek projeler geliştirmeliyiz. Kruvaziyer gemi şirketleriyle görüşmelerde bulunup, İzmir limanını ilk binilen ve son inilen bir tur ile dünyaya tanıtmamız lazım. İlk binilen ve son inilen ’Home Port’ dediğimiz uygulamayla turistlerin kentte en az 2-3 gün kalmasını sağlayabiliriz."
Kara, bu gelişmeler göz önünde tutularak, İzmir körfezine kısa sürede yeni bir kruvaziyer liman yapılması gerektiğini, Ulaştırma Bakanlığının çalışma yürüttüğünü, 2001 yılında bağımsız bir kruvaziyer liman projesinin ihalesinin yapılması durumunda, iyi bir işletmeyle 2012’de hizmete açılabileceğini söyledi.

"2012’ye kadar İzmir’de kruvaziyer limanı yapamazsak, kruvaziyer gemi turizmi sıkıntıya düşer" diyen Şükrü Kara, hükümetin temelini atarak başlattığı İzmir- İstanbul otoyolu projesiyle İstanbul- İzmir arasındaki mesafenin çok kısalacağını anımsattı.

Türkiye’ye gelen turistlerin büyük bir bölümünün İstanbul’u gezdiğini, kaldığını anlatan Kara, bir hafta süreyle ülkemizde konuk olan turistlerin 3-4 gününü İzmir’de geçirmesi için proje geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
AA


Geri Dön