19 / 04 / 2024

Şule Zorlu, Zorlu Holding'den ayrıldı

Şule Zorlu, Zorlu Holding'den ayrıldı

Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu, holding ortaklığından ayrıldı.



Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu, holdingdeki hisselerini 40 milyon TL bedel karşılığında babasına devrederek ortaklıktan ayrıldı.
6 Şubat 2009'da alındığı öğrenilen karar sonrası Şule Zorlu, sahibi olduğu 31 milyon 550 bin adet Zorlu Holding hissesini, 40 milyon TL karşılığında babasına devretti.

Gayrimenkulü de bıraktı
Ancak Şule Zorlu'nun ayrıldığı ortaklıklar holdingle sınırlı kalmadı. Zorlu, yine 6 Şubat'ta alınan kararla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım şirketindeki hisselerini de 585 bin 600 TL'ye babasına devrederek bu ortaklıktan da ayrıldı.
Şule Zorlu, Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi ve Levent'teki Deva arazisi gibi pek çok değerli araziyi portföyüne katan Zorlu Gayrimenkul'ün Şubat 2008'de Murahhas Üyeliği'ne atanmıştı. Zorlu Gayrimenkul'ün en iddialı projeleri arasında, Karayolları arazisinde yapılacak olan Zorlu Center da yer alıyor.
Şule Zorlu, yine 6 Şubat'ta Zorlu Yapı Yatırım şirketindeki hisselerini 50 bin TL karşılığında babasına, Taç Ev Tekstil Ürünleri şirketindeki hisselerini ise 5 bin TL'ye kardeşi Mehmet Emre Zorlu'ya devrederek bu ortaklıklardan da ayrıldı. Şule Zorlu'nun ayrıca, 2 Şubat'ta Zorlu Yapı Endüstrisi ve İnşaat şirketinin yönetim kurulundan istifası da kabul edildi.

Vestel'den istifa etti
Şule Zorlu, 23 Aralık 2008'de ise Vestel Dış Ticaret ile Vestel Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama şirketlerindeki yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etmişti.
Zorlu'nun 29 Aralık 2008'de Vestel Elektronik'ten de istifa etmesinin ardından Vestel'den İMKB'ye yapılan açıklamada, "Zorlu Şirketler Grubu'ndaki yeniden yapılanma nedeniyle Şule Zorlu, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'deki mevcut yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmiş ve boşalan söz konusu üyeliğe Türk Ticaret Kanununun (TTK) 315. maddesi uyarınca ilk genel kurul toplantısında onaya sunulmak üzere Mehmet Emre Zorlu atanmıştır" denilmişti.
Profesyonel iş yaşamına Denizbank'ta başlayan ve yaklaşık 5 yıl bu kurumda çeşitli departmanlarda görev alan Şule Zorlu, bankacılık sektöründe Denizbank iştiraklerinden Anadolu Kredi Kartları şirketinde Murahhas Üyelik görevini üstlenmişti. Zorlu Tekstil Grubu'nda da görev alan Şule Zorlu, 4 yıl boyunca Linens Pazarlama AŞ'de Genel Müdürlük yapmıştı

Milliyet

Geri Dön