19 / 04 / 2024

Süleyman Akbıyık: İstikrarsızlık konut satışlarını durdurdu!

Süleyman Akbıyık: İstikrarsızlık konut satışlarını durdurdu!

İnşaat sektörünün istikrarsızlıktan dolayı yıprandığını belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İstikrarsızlıktan dolayı faizler yükseldi ve buna bağlı olarak konut satışları durdu" dedi.



İnşaat sektörü hiç şüphesiz Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Ülkemizde istikrarın devam etmesi halinde kentsel dönüşüm ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projelere olumlu yansıyacaktır. İnşaat sektörü ekonomideki en ufak bir hareketlilikte anında etkileniyor ve bu bağlı 52 sektörde nasibini alıyor. 

İnşaat sektörü istikrarsızlıktan dolayı çok yıprandı. İstikrarsızlıktan dolayı faizler yükseldi. Buna bağlı konut satışları durdu" dedi. 


"İÇ PİYASA DURAĞANLAŞTI" 

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "inşaat sektöründeki olumsuzluk önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladı ardından ülkemizdeki istikrarsızlıktan dolayı iç sektörümüz durağanlık yaşadı. 1 Kasımdaki seçimde tek partili bir iktidar istiyoruz. İnşaat sektöründeki düşüş 7 Haziran seçimleri öncesinde başlamıştı. Müteahhitlerin ellerinde satılamayan daireler bulunuyor.  Önceden Müteahhitlerimizin % 20'si inşaat yapımında kredi kullanıyordu şuan bu oran % 80'lerde. Müteahhit inşaat yapımında borçlanırsa durumların vahim olduğunun göstergesidir" diye konuştu. 


"İVME KAYBEDİYORUZ" 

Müteahhitler olarak istikrarsız ortamdan memnun olmadıklarını vurgulayan Akbıyık, "Ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve inşaat yatırımlarındaki durağanlaşma tüm alanları etkilemiş durumda. Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan inşaat sektörü yavaş yavaş ivme kaybediyor. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde uzun dönemli potansiyel büyüme oranının altındaki büyüme performansını sürdürmesi bekleniyor. Tabi bunlar ülkedeki istikrarlı ortamda gerçekleşir" şeklinde konuştu. 


Akdeniz Yeni Yüzyıl Gazetesi/Mustafa Kahraman



Geri Dön