25 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya Avrupa'yı Florya'ya taşıdı!

Süleyman Çetinsaya Avrupa'yı Florya'ya taşıdı!

Avrupa markasını Florya'ya taşımak için projeyi başlatan Süleyman Çetinsaya, diğer yandan da Halkalı'da bölgenin ilk AVM'si olarak nitelendirilen Arena Park'ı ağustos ayında açmak için çalışmalara devam ediyor



Avrupa markasını Florya'ya taşımak için projeyi başlatan Süleyman Çetinsaya, diğer yandan da Halkalı'da bölgenin ilk AVM'si olarak nitelendirilen Arena Park'ı ağustos ayında açmak için çalışmalara devam ediyor.

Marka bilinirliği liginde yarattığı Avrupa Konutları ile üst sıralarda yer alan Süleyman Çetinsaya, ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdiği Avrupa Konakları Floryanın temellerini atarken diğer yandan da yatırımcısı olduğu Arena Park AVMyi yatırımcılara tanıttı. Şu ana kadar Avrupa Konutları markasıyla 8 bin konutun inşaatını tamamlayan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Halkalıda çalışmalarına başladığı Atakent 3 projesinin ardından Öztaş İnşaat ve Emlak Pazarlama Proje Yönetimi ile birlikte yeni bir butik projenin temellerini attı. Az katlı evleriyle özdeşleşen Floryada tatil köyü havasında projelendirilen Avrupa Konakları Florya, bölgenin iddialı konut projeleri arasına ismini yazdırmak istiyor.

Çıkış fiyatı 5 bin dolar

Son Florya sloganıyla lanse ettikleri projenin bölgenin sakin bir köşesinde ve yoğun araç trafiğinden uzakta yer alacağını belirten Süleyman Çetinsaya, "Florya Atatürk Ormanının hemen yanındaki proje E-5 otoyoluna, sahil yoluna, metrobüs durağına, deniz otobüsüne, tren istasyonuna ve Atatürk Havalimanı'na sadece birkaç dakika mesafede yer alarak ulaşımda da büyük avantaj sağlıyor dedi.
Projede 14 bin 955 metrekarelik arsanın 11 bin metrekaresini yollar, yeşil alanlar, otoparklar, göletler ve oturma alanlarına ayıracaklarını belirten Çetinsaya, 10'ar konutlu sekiz blok olarak tasarladıkları projede konakların büyüklüklerinin ise 165 ile 235 metrekare arasında olacağını kaydetti. Florya'nın genel konseptine uygun olarak dört katlı olarak tasarladıkları konaklarda yer alacağı konutların dört farklı konsepte sahip olacağını dile getiren Çetinsaya, metrekare fiyatını ise 5 bin dolar olarak belirlediklerini ifade etti.
Çetinsaya, Avrupa Konakları'nda büyük projeleri aratmayacak şekilde kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, buhar odası, Türk hamamı, aerobik salonu ve oyun alanlarından oluşacak bir sosyal alanın olacağını belirtti.

ARENA'NIN YARISI AÇIK OLACAK
AVM projesi Arena Park da Süleyman Çetinsaya'nın son dönemde tanıtımını yaptığı projeler arasında yer alıyor. Kiralama faaliyetlerini yürüten KDM Danışmanlık kurucusu O.  Murat İzci projenin bölgenin ilk AVM'si olarak 19 Ağustos 2011de kapılarını açacağını kaydetti. Toplam kiralanabilir alanı 38  bin 535 metrekare alan projenin en dikkat çeken yönü olarak yarı açık mimariye sahip olmasını gösteren İzci, şöyle konuştu: " Y.  Mimar Emin Can Aygölü'nün mimarlığını yaptığı proje, sokakta dolaşırken alışveriş yapma keyfini veren açık hava konseptiyle tasarlandı. Değişik mimarisi sayesinde her yönden direkt giriş olabilecek. Yine bu tasarım sayesinde olumsuz hava şartları, içerideki alışveriş ve eğlenceyi engellemeyecek.  Bölgenin en büyük sinema salonunun da yer alacağı Arena Parkta 2 bin 400 metrekaredeki 18 salonla Site Sinemaları hizmet verecek. Ayrıca dershane ve dil okulu gibi bölümlerde 2 bin öğrenci eğitim görecek.

Bir bakışta Arena
Ticari alan:  38.535 m²
Mağaza sayısı: 90 adet
Hipermarket:  7.907 m²
Sinema:  2.493 m²
Teknoloji market:  1.848 m²
Eğlence alanı:  3.000 m²
Fast Food: 1.516 m²
Cafe restaurant: 1.244 m²
Dershane: 3.115 m²
Kat sayısı: İki kat
Otopark: 920 araç


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön