17 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Ulaşılabilir fiyata ev yapamıyoruz!

Süleyman Çetinsaya: Ulaşılabilir fiyata ev yapamıyoruz!

ARSA maliyetleri nedeniyle dar gelirli vatandaş için konut üretilemediğini söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, "Dar gelirliden yoğun talep var ama biz ulaşılabilir fiyatlı konut yapamıyoruz" dedi.



Konut fiyatlan yükseldikçe şirketlerin saüş sorunu yaşayacağım belirten Çetinsaya, istanbul'da metrekare satış fiyatının 3 bin 500- 4 bin liradan yukarı çıkmaması gerektiğini söyledi. Dar gelirli vatandaşın kura ile satılan konutlara yoğun talep gösterdiğini belirten Çetinsaya, "TOKİ 300 evi uygun fiyatla satışa çıkıyor, 15-20 bin başvuru geliyor. Konut fiyatlarının yükselmesine ben de üzülüyorum. Bu anlamda övünecek noktada değiliz" dedi. 



Yeni projeleri hakkında bilgi veren Çetinsaya, Ayazağa'daki Vadi İstanbul projesinin bin 500 konutluk üçüncü etabım eylülde satışa sunacaklarım söyledi. Kayaşehir'de de yatınmları olacağım belirten Çetinsaya, "Kale Endüstri Holding ile ikinci ortaklığımız Çobançeşme'de olacak. Konut ve ofis inşa edeceğiz" dedi. Artaş, İstanbul Topkapı'da 650 milyon yatırımla hayata geçirdiği Avrupa Konutları Kale'deki ofisleri ve ticari üniteleri de satışa sundu. 



Kele Endüstri Holding'e ait 37 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen projede 599 konut, 52 ofis ve 30 mağaza yer alıyor. Projedeki ofislerin metrekare ortalama fiyatı 9 bin lira, dükkanlann ise 21 bin lira. Avrupa Konutlan Kale projesinde teslimlerin Temmuz 2016'da yapılması planlanıyor. 



Hürriyet


Geri Dön