26 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya'dan dönüşüm uyarısı!

Süleyman Çetinsaya'dan dönüşüm uyarısı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’dan kentsel dönüşüm uyarısı geldi. Çetinsaya, müteahhitlerin de nefes alması gerektiğini belirterek, ‘’Kimse müteahhitleri yolunacak kaz olarak görmesin’’ dedi.




Yüzde 65’i deprem riskiyle karşı karşıya olan binalarda oturanların kentsel dönüşümle ilgili beklentileri günden güne artıyor. Müteahhitlerle, ‘’Ben sana evimi veriyorum, sen bana ne vereceksin’’ pazarlığına giren hak sahiplerinin talepleri ortaya uçuk rakamlar çıkarırken, sanayiden kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’dan önemli uyarı geldi. 

Çetinsaya, müteahhitlerin de nefes alması gerektiğini belirterek, ‘’Kimse müteahhitleri yolunacak kaz olarak görmesin’’ dedi. Yeni Akit’e konuşan Çetinsaya, kentsel dönüşümün istenilen seviyede ilerlemediğine dikkat çekerek, şu değerlendirmede bulundu:


SÜREÇ AĞIR İŞLİYOR


“Kentsel dönüşüm, hukuki süreçlerle ilerliyor. Bu nedenle ağır işliyor. Süreci hızlandırmanın yolu karşılıklı düşünüp adım atmaktan geçiyor. Yasal olarak çok eksiğimizin olmadığı kanaatindeyim. 2012’de dönüşümle ilgili hükümet tarafından güzel bir niyet ortaya kondu. Şu ana kadar yapılanlarda aksaklıklar yaşansa da, ortaya çıkan sonuç yeterli değil” diye konuştu.


ÇÖZÜM ODAKLI OLMALI


Artaş İnşaat olarak sanayiden dönüşümle ilgili örnek teşkil edecek 1 milyon 300 bin metrekarelik inşaat alanı olan bir projeye imza attıklarını hatırlatan Çetinsaya, “Şahıs arazilerindeki dönüşümler uzun zaman alıyor. Herşeyi mahkemede çözmek işi zora sokuyor. Hak sahipleri müteahhitlerden birçok talepte bulunuyor. Bu taleplerin önü arkası kesilmiyor. Onlar da haklı olabilir. Bizim amacımız, vatandaşların mevcut konutlarındaki hayat kalitesini yükseltecek çalışmalar yapmak. İstekler artıkça sorunlar da artıyor. Çözüm odaklı ilerlemek gerekirken müteahhitleri zora sokuyorlar. Müteahhitler yolunacak kaz değillerdir. Müteahhitlerin de yaşaması lazım. Makul oranlarda anlaşarak ilerlemek en doğrusu. Müteahhit bir kumaş gibidir. Kirlenmemek lazım. Net ve şeffaf olmamız gerekiyor” dedi.



Yeni Akit


Geri Dön