26 / 04 / 2024

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin imar tadilatına belediyeden oybirliğiyle ret!

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin imar tadilatına belediyeden oybirliğiyle ret!

Süleyman Demirel Üniversitesi, kampüse yapmak istediği, sosyal tesis, yurt ve 5 katlı otopark projesi için imar planı tadilatı istedi. Isparta Belediye Meclisi önceki gün yaptığı toplantıda imar tadilatına onay vermedi...




Süleyman Demirel Üniversitesi, kampüse yapmak istediği, sosyal tesis, yurt ve 5 katlı otopark projesi için imar planı tadilatı istedi. İsparta Belediyesi talebi kabul etmedi İsparta Belediye Meclisi önceki günkü toplantısında Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) tartışmalara neden olan yurt, sosyal tesis projesi ve 5 katlı kapalı otopark projesi için imar tadilatı tabelini görüşerek karara bağladı. Belediye meclisi, üniversiteli yönetiminin tartışmalı projesine vize vermedi. 


'Öğrenci sayısı arttı* 


SDÜ Rektörlüğü, öğrenci sayısının artmasını gerekçe göstererek, Tıp Fakültesi Hastanesi yakınındaki eğitim alanının sosyal tesis ve yurt alanı olarak değiştirilmesini istedi. Rektörlük, Tıp Fakültesi yakınındaki başka bir alanda da 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar planı değişikliği talep etti. 


Komisyon raporu Söz konusu değişiklik talepleri belediye meclisinin ekim ayının ilk toplantısında imar Komisyonu'na havale edildi. Komisyonda görüşülen konu, bir rapor halinde önceki gün de meclisin onayına sunuldu. Raporda şöyle denildi: "Üniversite alanı içerisinde Yurtkur'a ayrılmış yurt alanı bulunduğundan, talep edilen alanın kamulaştırma amacı ve ayrılan fonksiyonu dışına çıkacağından, üniversite kampusunun vaziyet planı ile değerlendirilmesi gerektiğinden, komisyonumuzca uygun bulunmamıştır." Komisyon ayrıca 5 katlı otopark teklifini de kabul etmedi.

Komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. 



Milliyet Akdeniz


Geri Dön