25 / 04 / 2024

Süleyman Kalkan VakıfBank'ı İstanbul'a taşıyacak!

Süleyman Kalkan VakıfBank'ı İstanbul'a taşıyacak!

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bankayı İstanbul'a taşımak için kolları sıvadı. Kalkan, taşınma için, 'Yapacağım en iyi işlerden biri olur' dedi



İstanbul Balmumcu'daki gazete binamızın altında İş Bankası şubesi var. Bu şubenin müdürüyken tanımıştık Süleyman Kalkan'ı... Kalkan, birçok önemli görevde bulunmuş tecrübeli bir bankacı. Ardından geçtiğimiz Mart ayında VakıfBank Genel Müdürlüğü'ne atandı. Şimdi sektörde 27 yılı bulan tecrübesini VakıfBank'a aktarıyor. Süleyman Kalkan ile önceki akşam sohbet imkanı bulduk. İstanbul'u çok seven ve önemseyen bir yönetici olarak VakıfBank'ın da bu şehirde olmasını istiyor Süleyman Kalkan. Bunun için de göreve gelir gelmez hazırlıklara başlamış. İstanbul'a taşınma işine ne kadar önem verdiğini de şu sözlerle anlatıyor: "Banka için yapacağım en iyi hizmetlerden birisi taşınma olacak..." Süleyman Kalkan, taşınmanın 3 aşamada olacağını belirtti. İlk aşamada İstanbul'da muhakkak olması gereken bölümler gelecek. Böylece satış, hazine, kredi birimlerinin tamamı İstanbul'da olacak. Levent bölgesinde yer kiralandığını söyleyen Kalkan, 2012'de ikinci, 2013'te de kalan son partiyi getirmeyi planladıklarını anlattı. Taşınmanın esas büyük kısmı ise Ataşehir'de kurulacak finans merkezine olacak. Süleyman Kalkan, KOBİ ve bireysel kredilerde büyümek istediklerini özellikle vurguladı. Bu kredilerin müşteri ile kalıcı ve uzun süreli ilişki kurulması açısından önemli olduğunu aktaran Kalkan, şube müdürlerinin yetkilerini artırdıklarını hatırlattı. Kalkan, her bir şube müdürünün 500 bin liraya kadar krediyi merkeze sormadan kendi inisiyatifiyle verebileceğini ifade etti.

Bin yeni eleman
Süleyman Kalkan, şube sayısını artırarak 'daha görünür' olmayı amaçladıklarını belirtti. Hedef, yıl sonunda 620 şubeye ulaşmak. Bu durum istihdama da yansıyor. Kalkan, 900 yeni elemanın yıl sonuna kadar göreve başlayacaklarını belirterek, önümüzdeki yıl 600 ile bin kişi arasında eleman alımı olacağını da müjdeledi.

Erbil şubesi tamam
Vakıfbank, Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde şube açmaya hazırlanıyor. Süleyman Kalkan, tüm işlemlerin bittiğini, yıl sonuna kadar açılışı yapacaklarını söyledi. Kalkan, "Irak'la olan 6 milyar dolarlık ticarette para trafiğinin düzenlenmesinde Erbil şubemizin katkısının büyük olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
FARUK ERDEM/Takvim

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler


Geri Dön