16 / 04 / 2024

Süleyman Kolcuoğlu'ndan Çatalca Ferhatpaşa imar planı açıklaması!

Süleyman Kolcuoğlu'ndan Çatalca Ferhatpaşa imar planı açıklaması!

Çatalca Belediyesi üyesi Süleyman Kolcuoğlu, Başkanlık Makamı'ndan meclis gündemine gelen, sonrasında imar komisyonuna havale edilen ve şahsa ait parsellerde imar değişikliğini öngören teklife İBB Meclisi'nde olduğu gibi hayır diyeceğini açıkladı.



Çatalca Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumunda gündeme gelen ve tartışmalara neden olan Ferhatpaşa Mahallesi 248 Ada 17 ve 29 nolu parseller de yapılması teklif edilen plan değişikliğini CHP Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu gazetemize yorumladı. İBB Meclisi'nde 'hayır' dedikleri bir plan değişikliğine Çatalca'da da 'hayır' diyeceklerini belirten Kolcuoğlu, "Hiçbir kamu yararı ve toplum olarak ilçenin ya da mahallenin genelinin rantına yönelik bir planlama olmayan bu karara İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde nasıl hayır dediysem, kendi ilçemde de kararım aynıdır" açıklamasını yaptı.


Töhmet altında kalıyoruz

Konuyla ilgili gazetemizde çıkan haber ve köşe yazılarına da eleştiriler getiren Süleyman Kolcuoğlu, "Çatalca Belediye Meclisi'ne bir konu geliyor. Niçin geliyor? Tartışılması ve bir karara bağlanması için geliyor. Gazetem İstanbul'da çıkan haber ve köşe yazılarında şahsa ait parsellerin Büyükşehir Belediyesi'nden geçerken CHP'li üyelerin 'hayır' dediğini kendiniz söylüyorsunuz. Sonrasında da Çatalca'da 'evet' diyeceğimizi ima ediyorsunuz. Bu şekilde tüm meclis üyeleri töhmet altında kalıyor" diye konuştu.


Yine hayır diyeceğim

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Gurubu olarak imar kriterlerlerine uymayan bu karara "Hayır" dediklerini yineleyen Süleyman Kolcuoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda bulunan üyelerimiz de komisyon kararına bu parselleri belirterek şerh düştüler. Orada da hayır dedik. Büyükşehir Belediyesi'nde hayır dediğimiz bir konu da bugün neden evet diyelim? Bu parseller ile ilgili belediyemiz Plan ve Proje Müdürlüğü bir teklif getirmiştir. Tartışılır ve karar verilir. Ben hiçbir kamu yararı barındırmayan bu karara İBB Meclisi'nde olduğu gibi yine hayır diyeceğim. Zaten siyasi edep, kişilik ve karakter bunu gerektirmektedir" ifadelerini kullandı.


Aynı dik duruşu sergileyeceğiz

Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve diğer meclis üyelerinin şahsa ait bir parselin peşinden koşmak gibi bir lükslerinin olmadığıjnı sözlerine ekleyen Kolcuoğlu, "Bu minvalde yapılan tartışmaları hakaret olarak kabul ediyorum. Nasıl ki İBB Meclisi'nde önümüze gelen, kamu yararı olmayan imar artışlarına, plan değişikliklerine hayır diyor ve şahsi rantlara müsaade etmiyor isek, bugün Çatalca Belediyesi Meclisi'nde de aynı dik duruşu sergileyeceğimizi düşünüyorum. Ve Çatalca Belediyesi İmar Komisyonu'ndaki arkadaşlarımızın da partimizin kriterleri doğrultusunda karar vereceğine inanıyorum. Haksız eleştiriler ile üstümüze doğrultulan kalemleri de kınıyorum" açıklamasını yaptı.



Gazetemistanbul


Geri Dön