29 / 03 / 2024

Süleyman Soylu: Türkiye 50 milyar dolar turizm gelirine ulaştı!

Süleyman Soylu: Türkiye 50 milyar dolar turizm gelirine ulaştı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 150 milyar dolar tarım, 50 milyar dolar turizm gelirine, 500 milyar dolar ihracata ulaşacağını ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini vurguladı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adnan Menderes'in hayal ettiklerini gerçekleştirmeye çalıştığını belirterek, "10 Ağustos devlet için, millet için yeni bir Türkiye'nin başlangıcı olacak. Devletin tepesine bu millet oturacak" dedi. 


Soylu, merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in memleketi Çakırbeyli köyünü ziyaret etti.


Soylu, katıldığı kahvehane toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli günler yaşadığını, 10 Ağustos'ta bir devirin açılıp, bir devrin kapanacağını belirtti.


Türkiye'nin çok badireler atlattığını, gelinen noktada tüm dünyanın saygı duyduğu bir ülke konumunda olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:


"Bu ülke yokluk çekti, kıtlık gördü. İnsanlarımız Kızılay Meydanına şalvarlı diye, kasketli diye alınmıyorlardı. Kur'an-ı Kerim okutmuyorlardı. Jandarma baskısından, zulmünden bu ülke çok sıkıntı çekti. Neredeyse insanımızı ekonomik varlığını tüketmeye çalışan bir anlayış vardı. Bugün herkes her şeyi söylüyor. Tek parti döneminde maalesef bu ülkenin insanı ne inançlarını, ne temel hak ve hürriyetlerini ortaya koyabilme fırsatı yakalayabiliyorlardı. Şimdi hikaye anlatıyorlar; Türkiye'de diktatörlük var diye. Türkiye'de diktatörlük var mı, yok mu en iyi Çakırbeyli bilir, Türkiye bilir. Türkiye, Adnan Menderes ile fabrikalarla, barajlarla, üniversitelerle buluştu. Türkiye, Adnan Menderes ile traktörle, su kanalları ile buluştu. Ve Türkiye o günlerde yoklukları bir şekilde bertaraf ederek ülkenin zenginliğine adım atmaya çalıştı. Cumhurbaşkanı adayımız, Başbakanımız Tayyip Erdoğan, dün Adnan Menderes ne hayal ediyorsa onu gerçekleştirmeye çalışıyor. Atalarımız ne hayal ediyorsa onu gerçekleştirmeye çalışıyor."


Soylu, Türkiye'nin gerçekleşemeyecek hayalleri gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam edeceğini belirtti.  


Adnan Menderes'in yıllarca iftiralara uğradığını ama Çakırbeyli halkının bu iftiraları içine attığını belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu iftiraları atanların ahlakları olmamıştır. Bunların korkuları olmamıştır. Bunların bu topluma ait değerleri olmamıştır. Bunlar ceplerine faiz girsin diye, bunlar vesayetle beraber bu ülkeyi idare etsinler diye, bu ülkenin çalışan insanlarına rahmetli Menderes'te olduğu gibi bin bir hakaretle çullanmışlardır. Ama şimdi bu millet onlara çullanıyor. Şiddetle değil, terörle değil, baskıyla değil, zulümle değil, tam anlamıyla söylüyorum; demokrasiyle, oyla ve sandığın namusu ile çullanıyor."


Türkiye'nin 150 milyar dolar tarım, 50 milyar dolar turizm gelirine, 500 milyar dolar ihracata ulaşacağını ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini vurgulayan Soylu, 10 Ağustos'un devlet ve millet için yeni bir Türkiye'nin başlangıcı olacağını belirterek, "Devletin tepesine bu millet oturacak. Çatlasalar da, patlasalar da" dedi.


Soylu, çözüm sürecinden vazgeçmeyeceklerini, ülkenin başbakanına, istikrarına tuzak kuranların köklerini kazıyacaklarını kaydetti.


Çakırbeyli halkından Türkiye'nin gücüne güç katmalarını isteyen Soylu, "Bugün Tayyip Erdoğan kendi kişiliği ile cumhurbaşkanı olmuyor. Allah'a şükür 10 Ağustos'ta saat 17.00'den sonra Adnan Menderes de cumhurbaşkanı" diye konuştu. 

AA


Geri Dön