19 / 04 / 2024

Süleyman Varlıbaş: 100 milyon dolarlık yatırımla Trabzon'a vefa borcumu ödedim

Süleyman Varlıbaş: 100 milyon dolarlık yatırımla Trabzon'a vefa borcumu ödedim

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Varyap'ın sahibi Süleyman Varlıbaş, memleketi Trabzon'a 100 milyon dolarlık yatırımla alışveriş merkezi (AVM) ve belediye hizmet binası yaptı.



Eski Tekel binasını aslına uygun olarak AVM şeklinde yeniden inşa eden holding, burayı 75 milyon dolara, bitişiğindeki Trabzon Belediyesi ek hizmet binasını da 25 milyon dolara mâl etti. Atapark'ın sadece Trabzon'a değil başta Gürcistan ve Rusya olmak üzere Karadeniz Bölgesi'ndeki diğer ülkelere de hizmet vereceğini belirten Süleyman Varlıbaş, "Bu büyük yatırımla memleketimiz Trabzon'a vefa borcumuzu ödemiş oluyoruz. 2010 yılının Mayıs ayında Atapark, kiralanabilir alanları yüzde yüz dolmuş olarak açılacak. Gürcistan'dan dahi burada yer kiralamak isteyen işletmeler oldu. Görüşmelerimiz sürüyor." dedi. Varlıbaş, lisanslı ürünlerini satması için AVM'de Trabzonspor'a ücretsiz bir yer tahsis edeceğini, sanatçılar için de yine ücretsiz bir sergi alanı oluşturacaklarını açıkladı. Trabzon'un merkezinde bulunan eski Tekel binasının 70 bin metrekarelik alanında kurulan Atapark'ta 10 sinema salonu, çocuk oyun alanı, 110 mağaza, 26 cafe ve restoran yer alacak. AVM'de 800 araçlık kapalı otopark ve 4 bin metrekarelik hipermarket alanı bulunuyor. Atapark Varlıbaş alışveriş merkezinin 20 bin metrekaresi Trabzon Belediyesi'nin yeni ek hizmet binası olarak faaliyet gösterecek. Varlıbaş Holding'in üst yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş da, 100 milyon dolarlık yatırımlarının Trabzon'da son 25 yılda yapılan en büyük ticari hamle olduğunu ifade etti. Trabzon'un Karadeniz'e kıyısı olan şehirlerin en gelişmişi olduğunu belirten Erdinç Varlıbaş, "Yazın şehirlerde nüfus azalırken Trabzon'da artıyor. 2007'de gelen turist sayısı yaklaşık 2 milyon. Burada 500 Trabzonlu çalışacak. Şehirde alışveriş merkezine büyük ihtiyaç olduğu için Atapark'ı inşa ettik." diye konuştu.
İbrahim Balta/Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Vefa borcu' dedi memleketine 100 milyon $ yatırıyor
  
VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Trabzon'a vefa borcunu ödemek için 100 milyon $'lık AVM yatırımı yapıyor

Trabzonlu Varlıbaş Ailesi'nin sahip olduğu VARYAP, Trabzon'daki Tekel binasının yerine yapılmakta olan Atapark Varlıbaş Alışveriş Merkezi'ni Mayıs 2010'da tamamlamayı planlıyor. VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, 75 bin metrekare alana kurulacak olan Atapark AVM'nin sosyal tesisleri ve mağazaları ile kentin sosyal merkezi olmaya aday olduğunu söyledi. Bu projeyi memleketine karşı bir vefa borcu olarak gördüğünü söyleyen Varlıbaş, 'Atapark'ta Trabzonlu sanatçıları destekleyeceğiz. Trabzonspor için de ürünlerini satabileceği ücretsiz alan ayıracağız' dedi.

HEDEF AYDA 600 BİN KİŞİ
Atapark AVM'nin 25 bin metrekaresinin kiralanacağını vurgulayan Varlıbaş, 'Talep yoğun. Hatta söz verdiğim kişilerin taleplerini karşılayamamaktan endişeliyim' dedi. Varlıbaş, aylık 600 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirtti.

10 sinema salonu, 110 mağaza olacak
VARYAP CEO'su Erdinç Varlıbaş ise Tekel binasının 70 bin metrekarelik alanında kurulacak Atapark'ın 10 sinema salonu, çocuk oyun alanı, 110 mağaza, 26 cafe ve restoranı bünyesinde barındıracağını söyledi. Varlıbaş, projenin toplam yatırım miktarının 75 milyon dolar olduğunu, arazi ile birlikte yatırımın 100 milyon doları bulduğunu ifade etti. Varlıbaş, Atapark'a çevre şehir ve ülkelerden de talep beklediklerini sözlerine ekledi.
Şenay BÜYÜKKÖŞDERE/Akşam


Geri Dön