25 / 04 / 2024

Süleyman Varlıbaş kimdir?

Süleyman Varlıbaş kimdir?

Ziraat mühendisliğini bırakarak müteahhitliğe yönelen, bugün Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş kimdir? İşte Süleyman Varlıbaş'ın eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...



Süleyman Varlıbaş kimdir?

Süleyman Varlıbaş, 1951 yılı Trabzon Çaykara Ulucami Köyü doğumlu. İlkokulu Ulucami Köyünde okuduktan sonra orta ve liseyi Trabzon'da bitiren Süleyman Varlıbaş, 1971’de Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zirai Ekonomi Bölümü’nden Yüksek Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdi.


Yüksek Ziraat Mühendisi olan Süleyman Varlıbaş, İngiltere'de ekonomi master’ı yaptı. Master'ı tamamladıktan sonra Rize’de Çay-Kur'da işe başladı.


1973-1980 yılları arasında Çay-Kur Çay İşletmeleri’nde fabrika müdürlüğü yapan; bugün Varyap Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Varlıbaş, taahhüt işleri, enerji nakil hatları yapan babası Mehmet Varlıbaş’ın işlerini sürdürme kararı alarak 1980'de babasının işlerini şirketleştirdi.  


“Mehmet Varlıbaş ve Oğulları” adı altında Trabzon’da kurduğu Kollektif Şirket ile ticaret hayatına başladı.  


1992 yılında Varlıbaşlar İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’nin ve 1996 yılında ise bugünkü “Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim A.Ş.”nin kurucu ortağı olan Süleyman Varlıbaş halen Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim A.Ş.'nin ve Grup içerisindeki şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütüyor.


VARYAP, Varlıbaş Holding’in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 1975 yılında kuruldu. 1980 yılında kurulan Varlıbaş Grubu inşaat, sağlık, bilgi teknolojileri, turizm ve endüstriyel sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleriyle bugün Türkiye devleri arasında yer alıyor.


Varyap projeleri..

1. Varyap Meridian

2. Varyap Meridian Ofis ve Otel

3. Metropol İstanbul

4. Erzurum Sağlık Kompleksi

5. Konya Numune Hastanesi

6. Atatürk Öğrenci Yurdu

7. Kırıkhan Devlet Hastanesi

8. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena

9. Varlıbaş Alışveriş Merkezi

10. Çağlayan Adliyesi

11. Trabzon City Hall

12. Konya Adliyesi

13. Uphill Court Ataşehir

14. Uphill Court Bahçeşehir

15. Devlet Konsey Binası




Süleyman Varlıbaş: Yüzde 18 KDV oranına el atılmalı!
Süleyman Varlıbaş: Devletsiz dönüşüm çok riskli!
Metropol İstanbul projesini VARYAP'ın patronu Süleyman Varlıbaş anlatıyor!





Geri Dön