23 / 04 / 2024

Sultan 2. Abdülhamit'in yadigarı saat kulesi kurtuluyor!

Sultan 2. Abdülhamit'in yadigarı saat kulesi kurtuluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve uzun süredir Anıtlar Kurulu'nda bekleyen rölöve ve restorasyon projesi kabul edildi. Kulenin ve altındaki mescidin restorasyonu 2011 yılında başlayacak



Bakımsızlıktan dolayı çökme tehlikesi yaşayan 2. Abdülhamit yadigârı 'Etfal Saat Kulesi'ni kurtaracak projeye onay çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve uzun süredir Anıtlar Kurulu'nda bekleyen rölöve ve restorasyon projesi kabul edildi. Kulenin ve altındaki mescidin restorasyonu 2011 yılında başlayacak.

Etfal Saat Kulesi 2. Abdülhamit Han tarafından o zamanki ismi Hamidiye Etfal Hastanesi olan Şişli Etfal Hastanesi'nin bahçesinde 1907'de inşa edilmişti. Zaman gazetesinin gündeme getirdiği kuleye bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmamış ve tarihi kulenin tepe kısmı ikiye ayrılmaya başlamıştı. Kaderine terk edilen kulenin 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından restore edilmesine yönelik rapor hazırlandığı ancak Anıtlar Kurulu'ndan onay beklendiği ifade edilmişti.
Zaman/çağlar avcı


Geri Dön