16 / 04 / 2024

Sultan 3. Mustafa ve 3. Selim Türbesi restore edildi

Sultan 3. Mustafa ve 3. Selim Türbesi restore edildi

Sultan 3. Mustafa ve 3. Selim Türbesi restorasyon sonrası ilk merhaba'yı 12 Ocak günü diyor



İl Özel İdaresi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'u, "Eski Eserler Gün Yüzüne Çıkıyor" ve "Kültür Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz" sloganları eşliğinde hak ettiği değerle buluşturmaya devam ediyor.

Topkapı Sarayı, Has Odalar, Bağdat Köşkü, Kutsal Emanetler Dairesi, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkleri, Ayasofya Müzesi Padişah Türbeleri, I. Abdülhamit Türbesi, Beyazıt Hamamı ve Zabit Mektepleri İstanbul'a tekrar kazandırdıklarımızdan sadece bir kaçı... 

Onlarca kütüphane, kervansaray, köşk, yalı, türbe, eski ve tarihi eser... Bizi biz yapan, İstanbul'u  İstanbul yapan yüzlerce, binlerce eser, İstanbul'la yeniden buluşuyor.

İşte o "özlediğimiz kültür şehri İstanbul" kervanına 2010'un ilk günlerinde bir yenisi daha İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katılacağı açılış töreni ile aramıza katılıyor... 

Sultan III. Mustafa ve Sultan III. Selim Türbesi...

Bir baba ve oğulun birlikte yattığı, 1763 yılından itibaren aramızda olan, Mimar Tahir Ağa imzalı  bu özel mekanın, yenilenmiş ve güçlenmiş yüzünü  görmek isteyenler 12 Ocak Salı günü saat 11'de Fatih Laleli Ordu Caddesi'nde biraraya gelecek.


Geri Dön